İBB Meclisi'nde 'teşekkür' gerginliği: HDP'ye de et...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi toplantısında 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle bir tören düzenleneceğini, ayrıca camide mevlüt okutulacağını açıkladı. Toplantıda AKP grubundan yapılan bir sataşmadan kaynaklı 'HDP' gerginliği de yaşandı.

İBB Meclisi'nde 'teşekkür' gerginliği: HDP'ye de et...

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB) Temmuz ayının 2. oturumunda toplandı. Bugünkü oturumda yine gerginliklerin yaşandığı gördüldü.

Pazartesi günü yapılan tartışmalı oturumun ardından bugün yapılan İBB Meclisi toplantısında ilk olarak öneriler alındı, ardından gündem dışı söz alanlar konuşmaya başladı.

AKP grubu adına Beykoz Meclisi üyesi Adem Sefer, 15 Temmuz ile ilgili söz aldı. Sefer, 15 Temmuz ile ilgili değerlendirmelerini dile getirdi. Sefer’in ardından konu ile ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu da 15 Temmuz günü 11:45’de belediye önünde tören yapılacağını ve ardından öğle namazını müteakip Şehzadebaşı Camii’nde mevlüt okutulacağını açıkladı.

ŞARKI SÖZÜYLE BİTİRDİ

Pendik İBB Meclis Üyesi Murat Türkyılmaz da söz alarak “Türk demokrasi hayatında yerel yönetimlerin rolü”nden bahsederken, yeni dönemde belediye yön vereceklerini ve etkin bir muhalefet ortaya koyacaklarını söyledi. Türkyılmaz’ın sözlerini “Umarım İstanbullular Sezen Aksu’nun şarkısında olduğu gibi ‘İstanbul İstanbul olalı hiç görmedi böyle keder’ demezler.” diyerek bitirmesi gerginlik yarattı.

“HDP’YE TEŞEKKÜR ET” SATAŞMASI

İstanbul’un trafik sorunu ile ilgili söz alan ‘İyi Parti’li Suat Sarı ise konuşmasında Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ettikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e teşekkür etti. Sarı’ya AKP sıralarından “HDP’ye de teşekkür et” şeklinde laf atılması üzerine yine kısa süreli gerginlik yaşandı.

‘CUMHURBAŞKANIM-GENEL BAŞKANIM’ POLEMİĞİ

Toplantının bir başka gerginlik konusu ise Tayyip Erdoğan’ın konumu üzerine oldu. Erdoğan’ın 23 haziran seçimleri sonrası yaptığı “25 belediye başkanım var” sözlerini hatırlatıp eleştiren Ekrem İmamoğlu’na AKP Grup Başkanı Tevfik Göksu “Genel Başkanımız seçim değerlendirmesi yapıyordu” karşılığını verdi. İmamoğlu da bunu “Genel Başkanınızdan değil Cumhurbaşkanından bahsediyorum” diyerek yanıtladı. Tartışmanın karşılıklı sürmesi sonrası İmamoğlu bir kez daha “Sizin genel başkanınız benim değil. Yanlış anlamaya devam ediyorsunuz” dedi.