İBB iptal etti, Bakan Kurum 'Müsaade etmeyeceğiz, gerekirse biz yapacağız' dedi

Bakan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin iptaline karşı "Gerekirse bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız." dedi.

İBB iptal etti, Bakan Kurum 'Müsaade etmeyeceğiz, gerekirse biz yapacağız' dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinin iptal edilmesine Hükümet’ten ‘rest’ geldi.

NTV‘nin canlı yayınına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız. Gerekirse bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız.” dedi.

“İklim değişiklikleriyle ilgili adımlarımızı atmak durumundayız.” diyen Bakan Murat Kurum, “İBB Başkanı’nın açıklaması ve aldığı karar talihsiz. Yapmama üzerinden prim yapılıyor. Bu atık su arıtma tesisine neden ihtiyaç var? Atık sular Marmara’ya deşarj ediliyor. Bugünkü arıtma tesislerini biyolojik hale getiremezseniz denizi kurtaramazsınız. Sayın Cumhurbaşkanımıznı sayesinde Haliç yanında gezilebilir, içinde balıkların yüzdüğü bir hale geldi.” ifadelerini kullandı.

Kurum, “Tüm dünya biyolojik arıtmaya geçerken İBB Başkanı çıkıp ‘Bu israf projesidir’ gibi talihsiz bir açıklama yaptı. Buna müsaade etmeyeceğiz, belediyenin sorumlulukları var. Haliç’in eski haline dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız. Gerekirse bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız.” diye konuştu.