İBB Genel Sekreteri ve tüm yardımcıları istifa etti

İBB Başkanlığına yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının alıp makamına geçtiği ilk günde belediyeden toplu istifa haberi geldi.

İBB Genel Sekreteri ve tüm yardımcıları istifa etti

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, genel sekreter yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu, Mevlüt Bulut, Süleyman Karalı, Nihat Macit, Çağatay Kalkancı, Eyyüp Karahan, Adil Karaismailoğlu ve Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan ortak bir açıklama yaparak kendi istekleri ile görevlerini bıraktıklarını duyurdu.

Baraçlı’nın kişisel Twitter hesabından yaptığı istifa duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne bağlı yöneticiler olarak; demokrasiye olan inancımız, misyonumuza, kendimize ve İstanbul’a olan saygımız nedeniyle yeni yönetimin kendi ekibiyle çalışmasının önünü açmak için büyük bir gayretle yürüttüğümüz görevlerimizi kendi isteğimizle bırakıyoruz.

Bu kararımızı Başkanlığa iletirken, aynı zamanda siz saygıdeğer İstanbullularla paylaşmayı da bir görev olarak görüyoruz.

İstanbul’a hizmet etmek için görev alan ve alacak olan herkese başarılar diliyoruz. İstenildiğinde İstanbul’a hizmet tecrübelerimizi yeni yönetim ve ekibiyle her an paylaşmaya hazır olduğumuzun da özellikle bilinmesini isteriz.”