İBB AKP'den öğreniyor: Zam yokmuş, artış varmış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 9 lira olan 19 litre Hamidiye suyun fiyatını 11 liraya çıkardı. BELTUR’un sosyal tesis kafeteryalarına da ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Zam tepkiyle karşılanırken İBB Sözcüsü Ongun'un zamları meşrulaştıran ve hafifseyen ifadeler kullanması da dikkat çekti.

İBB AKP'den öğreniyor: Zam yokmuş, artış varmış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), belediye iştiraki olan Hamidiye suya zam yaptı. Yine bir başka iştirak olan BELTUR’a ait sosyal tesis kafeteryalarında ise fiyatlara ise ortalama yüzde zam geldiği duyuruldu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun’un sosyal medya hesabı üzerinden kararları duyurmak üzere yaptığı açıklamada “zam” yerine “fiyat artışı” gibi AKP cenahı ve medyasının dilini aratmayan ifadeler kullandığı görüldü.

Ongun İSPARK otopark ücretlerine zam yapıldığı iddiasının ise tümden yalan olduğunu belirtti.

Ongun’un açıklamaları şöyle:

“Hamidiye Su 19 lt damacana suyun fiyatı 9 Eylül’de 11 TL olacaktır. Bu ücret muadili markalar ölçeğinde Hamidiye’yi hala en kaliteli ve ucuz marka kılmaktadır. BELTUR’un restoran bölümüne ve kamu hastanelerindeki işletmelerine zam yapılmamıştır. Sadece sosyal tesis kafeteryalarında ortalama yüzde 20 artış olmuştur. Kamuoyuna saygı ile sunulur.” açıklamasında bulundu.