Hüseyin Gülerce iş başında: Yıldırım kazanırsa kalkışma hazırlığı...

Fethullah Gülen'in en yakınındaki isimlerden biri olan Hüseyin Gülerce, 23 Haziran'da Binali Yıldrım'ın kazanması halinde "kalkışma" planlandığını öne sürdü.

Hüseyin Gülerce iş başında: Yıldırım kazanırsa kalkışma hazırlığı...

23 Haziran seçimleri öncesi AKP medyasında seçmene korku aşılamaya ve iktidar safında kenetlemeye yönelik provokatif yazılar yayımlanmaya devam ediyor.

“Darbe”, “kaos”, “işgal” iddialarının eksik olmadığı yazılarda bugünkü sırayı ise Gülen cemaatinin uzun yıllar sözcülüğünü yapan, şimdilerde ise AKP’nin televizyon ve gazetelerinde “sıkı FETÖ düşmanı” sıfatıyla boy gösteren Hüseyin Gülerce aldı.

Gülerce, “24 Haziran kalkışma hazırlığı” başlığını verdiği yazısında, seçimi AKP Adayı Binali Yıldırım’ın kazanması halinde neler olacağını kendince ele alırken, Cumhuriyet yazarı Enver Aysever’in 20 Mayıs tarihli köşesinde dile getirdiği “23 Haziran, İstanbul seçimi önemli. Yıldırım sandıktan çıkarsa, yirmi beş yıl sonra kazandığı seçim elinden alınan muhalefet, sonucu adil sayar, boyun eğer mi?” sorusunu hatırlattı.

Yandaş yazar, Aysever’in “Öteden beri yazdım, “Bu seçim uydurma başkanlık sistemi için güvenoylamasıdır” diye. “Aynı hakem ve kurallarla farklı sonuç alınır mı” sorusu ortada duruyor, ayrı. Asıl mesele çıkacak hangi sonuca, kimin rıza göstereceği.” dediği ve AKP talimatıyla iptal edilip yenilenmesine karar verilen seçimlerin meşruiyetinin sorgulanması gerektiğini belirttiği yazısı için “Boyun eğmeyecekler de ne yapacaklar?” diye sorup 40 yıl “hizmet” ettiği cemaatinin bağlantılı olduğu “dış güçler”in öncülüğünde bir “kalkışma hazırlığı” yapıldığını öne sürdü.

Gülerce’nin yazısından bir bölüm şöyle:

“Şimdi asıl soru şudur: 23 Haziran’da Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım kazanırsa başta CHP, bu küresel blok acaba ne yapacak?

Cumhuriyet gazetesinin bir yazarı şunu yazdı:

“23 Haziran, İstanbul seçimi önemli. Yıldırım sandıktan çıkarsa, yirmi beş yıl sonra kazandığı seçim elinden alınan muhalefet, sonucu adil sayar, boyun eğer mi?” (Enver Aysever, 20 Mayıs 2019)

CHP-HDP-İyi Parti ve Saadet Partisi ve onlara eşlik eden Erdoğan düşmanı koro, zaten seçimin yenilenmesini bile adil kabul etmiyor. Yıldırım’ın kazanması durumunda sonucu elbette adil saymayacaklar.

O halde boyun da eğmeyecekler.

Eğmeyecekler de ne yapacaklar?

İşte zurnanın zırt dediği yer burası.

Turuncu devrimlerin ve Mısır’da Sisi darbesinin hazırlayıcısı sosyal medya tetikçisi odaklar, 23 Haziran’dan sonra Türkiye’de hamle yapmaya hazırlanırken, “boyun eğmeme” ne anlama geliyor?

Çoğu devlet destekli, denetimi daha zor olan sosyal medya ve dijital platformlar devreye girmeye başladı.

Yakın zamanda ilginç bir dörtlü medya yapılanması oldu. Türkçe yayın yapan devlet kanalları BBC (İngiltere), Deutsche Welle (Almanya) ve Voice of America (ABD), aralarına France24’ü (Fransa) de alarak bir ortaklık kurdular. 4 yayın organı, Deutsche Welle’nin öncülüğünde “+90” adlı Youtube kanalı ile neyin hazırlığını yapacaklar?

23 Haziran’dan sonra düğmeye mi basılacak?

Özellikle genç nesillere yönelik algı operasyonunda, yalanlarla, kirli ve kara propaganda ile kitleler manipüle edilecek.

ABD’nin S-400’ler üzerinden tırmandığı gerilim, yoğunlaşan PKK saldırıları ve Suriye’deki ABD destekli PYD/YPG hazırlıkları da 23 Haziran sonrası girişilecek kalkışmayla mı ilgili?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız” derken zor bir döneme mi işaret ediyor?”

Hüseyin Gülerce, YSK’nın seçimleri iptal ettiği 8 Mayıs kararından önce kaleme aldığı yazısında da “YSK, nasıl bir karar verirse versin Türkiye’yi siyasî kaos dönemi bekliyor” demişti: