Hüseyin Gülerce: Erdoğan takıntılı AKP'liler var

Gülerce, yerel seçimlerde kaos planı yapıldığını da iddia ederek, "Onlar, '31 Mart’ta İstanbul ve Ankara’yı, en az birini AK Parti’den almalıyız. Başarırsak, siyasî kaosu tetikleyen ABD güdümlü ekonomik kriz ile Türkiye’yi erken seçime zorlarız. Erdoğan’dan kurtulmanın başka çaresi yok' diyorlar." ifadelerini kaleme aldı.

Hüseyin Gülerce: Erdoğan takıntılı AKP'liler var

40 yıl boyunca Gülen Cemaati’nin mensubu olan, 25 yıl boyunca Zaman Gazetesi’nde cemaatin sözcülüğünü yapan Hüseyin Gülerce, AKP’nin yayın organı Star’daki köşesinde “31 Mart neden büyük gün?” başlıklı bir yazı kaleme alarak “31 Mart’taki mahalli seçimlere ‘beka meselesi’ olarak bakıyoruz” dedi.

Gülerce, “Beka meselesi, ‘bizler’ ve ‘onlar’ için bir turnusol kâğıdı gibi oldu.” diye başladığı yazısında, ‘onlar’ diye tarif ettiği kesim içerisinde ‘Erdoğan takıntılı AKP’liler’den bahsetti:

“Bir de aralarında Erdoğan takıntılı AKP’liler var. AK Parti’nin nimetlerinden kana kana yararlanmış ama sonra hırslarına, nefislerine yenik düşüp yoldan çıkanlar. Umut olarak Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı, Ahmet Davudoğlu’nu Başbakan görmek için herkesle ittifaka yeşil ışık yakanlar. “Nerede o ilk yıllardaki Erdoğan?” deyip bugün bütün kusurları, noksanları, kötülükleri, olumsuzlukları allem edip kellem edip Erdoğan’a fatura edenler…”

‘Bizler’ diye bahsettiği kesimi tarif eden Gülerce, ‘FETÖ’ pişmanlığının ne zaman başladığına yer vermezken; şu ifadeleri yazdı:

“Şimdi sorgulamalar, yargılamalar, mahkeme kararları ile ortaya çıkan gerçekler ışığında; FETÖ operasyonlarının hepsinin ABD plan ve projesinin bir parçası olduğuna inananlarız.

Haziran 2013 Gezi kalkışması, 17/25 Aralık 2013’teki yolsuzluk susturucusu takılmış darbe teşebbüsü, Ocak 2014’teki MİT tırlarının durdurulması ihaneti, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi ve PKK terör örgütüne FETÖ’cü subaylar ve emniyet yöneticileri marifetiyle alan açılması ve destek verilmesi; hepsi FETÖ’nün ABD talimatı ile başvurduğu ihanetler…

Hepsinde FETÖ mahrem imamları ile devletin asker, polis, yargı içindeki elemanlarının işbirliği ve ABD konsoloslukları, Büyükelçiliği ile irtibatları var. Washington, bugüne kadar bu mahrem imamlar ile temsilcilikleri arasındaki telefon konuşmalarını izah edemedi.”

Gülerce, yerel seçimlerde kaos planı yapıldığını da iddia ederek, “Onlar, ’31 Mart’ta İstanbul ve Ankara’yı, en az birini AK Parti’den almalıyız. Başarırsak, siyasî kaosu tetikleyen ABD güdümlü ekonomik kriz ile Türkiye’yi erken seçime zorlarız. Erdoğan’dan kurtulmanın başka çaresi yok’ diyorlar.” ifadelerini kaleme aldı.