Hürriyet'ten Zeybekci'yle üçüncü röportaj: Victor Hugo bu şehri prensese benzetmiş...

Hürriyet'in AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci için "özel çaba"sı, gazetenin 2 haftada yaptığı üçüncü röportajla sürüyor.

Hürriyet'ten Zeybekci'yle üçüncü röportaj: Victor Hugo bu şehri prensese benzetmiş...

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yle Hürriyet gazetesinin kısa süre içinde bir çok röportaj yapılması dikkat çekiyor. Gazetede 29 Ocak’ta Ayşe Arman’ın röportajıyla başlayıp dün Ertuğrul Özkök’le devam eden “Zeybekci” seferberliği, bugün de bir başka isimle sürdü.

Ancak bu kez Nihat Zeybekci ile birlikte eşi Ayşen Zeybekci de gazetenin “güzelleme” amaçlı konuğu oldu. Gazetenin Zeybekci’nin sözüne atfen “Victor Hugo da İzmir için ‘prenses’ demişti” başlığı attığı habere göre, eşi ile birlikte İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Ayşen Zeybekci, “Nihat Bey, ‘İzmir mahallenin en güzel kızı’ dediğinde özellikle kadınlar kendisini cinsiyetçilik yapmakla suçladı. Siz bir kadın olarak ‘Keşke söylemeseydi’ dediniz mi?” sorusunu  “Aslında dedim. Çünkü Denizli’de de zaman zaman bu cümleyi kullanır. Nihat Bey’in o gözle bakmadığını biliyorum ama yanlış anlaşılma potansiyeli yüksek bir cümle bu.” sözleriyle yanıtladı.

Nihat Zeybekci ise soru için eşinin yanıtının ardından “Yahu nasıl o gözle bakayım zaten… (Gülüyor) Ben bu şehre sevdalıyım. Ege’ye sevdalıyım. Victor Hugo bu şehri prensese benzetmiş. Ben de ‘mahallenin en güzel kızı’ dedim. Buradaki kadın temsilcileriyle buluştuğumda da yanlış anlayan olmamıştı.” ifadelerini kullandı.