Hürriyet ve CNN Türk'ten HDP skandalı

Hürriyet ve CNN Türk, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin CHP'nin Ankara ve İstanbul adaylarına yönelik sarfettiği sözlerini göstere göstere çarpıttı.

Hürriyet ve CNN Türk'ten HDP skandalı

Demirören Grubu’na ait Hürriyet.com ve CNN Türk.com internet haber siteleri, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin açıklamasını tahrif ederek başlığa taşıdı.

Temelli bir televizyon kanalında konuk olduğu programda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye’yi değiştireceğiz.”

Hürriyet ve CNN Türk ise Temelli’nin açıklamalarını “İstanbul-Ankara’yı İmamoğlu ile Yavaş değil HDP yönetecek” diyerek çarpıttı. Demirören Grubu’na ait iki medya organı yaptıkları açık tahrifle, düzen muhalefetini temsil eden Millet İttifakı’na karşı AKP-MHP ittifakına destekte, iktidarın doğrudan yayın organı olan A Haber’den geri kalmamaya talip olduğunu gösterdi.

İşte iki sitenin açıklamayla ilgili yaptıkları haber paylaşımları: