Hürriyet gazetesi çalışanları tebligatla işten çıkarıldı

Hürriyet gazetesi bir grup çalışanın işine son verdi. Çalışanlar işten ayrıldıklarını, gazete tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde öğrendi.

Hürriyet gazetesi çalışanları tebligatla işten çıkarıldı

Gazete, çalışanlarına işten çıkarıldıklarını, evlerine posta yoluyla gönderdikleri tebligatla haber verdi. Bugün işe gelen çalışanlardan bir kısmı, evlerine tebligatın ulaştığını öğrendi. Evde yakını olmayanlar ise muhtarlarını arayarak tebligat sordu.

OdaTV’nin aktardığına göre; şu ana kadar işten çıkarılma tebligatı ulaşan en az 5 çalışan var. Bunlar arasında Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval isimleri şu ana kadar belirlenen isimlerden bazıları.

İşten çıkarılanların bir kısmının kurumsal mail hesabının kapatıldığı ve gazete sistemine giremediği öğrenildi.

İşten çıkarılanlardan kıdem tazminatı hakkı kazanmak için bir haftası kalan gazetecinin de olması, Hürriyet’in işten çıkarırken hesap yaptığını da gösterdi.

İşten çıkarılmalardan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’ın da, servis şeflerinin de haberi olmadı. Onlar da bugün çalışanlarla birlikte öğrendiklerini söyledi.

Gazete kulislerinde; Vahap Munyar’ın istifa kararı aldığı, işten çıkarılanlar geri alınmadığı takdirde istifa edeceği konuşuluyor.

Çalışanlara posta yoluyla ulaşan tebligatta kararın 25 Ekim’de alındığı ve gerekçesinde “Yönetim Kurulu’nun işletmesel kararı” yazdığı görüldü.