Hürmüz Boğazı'nda tankerlere saldırı

Umman Körfezi ile Basra Körfezi'nin arasında bulunan Hürmüz Boğazı yakınlarında iki tankerin saldırıya uğradığını açıklandı. Saldırının Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin İran ziyaretinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Hürmüz Boğazı'nda tankerlere saldırı

İran resmi haber ajansı IRNA, Hürmüz Boğazı yakınlarında iki petrol tankerinin saldırıya uğradığını, tankerlerden birinin saldırı nedeniyle battığını duyurdu.

Japonya Ticaret Bakanlığı da kendi ülkelerine gelen iki tankerin saldırıya uğradığını açıkladı. Japonya Ticaret Bakanı Hiroşige Seko, bakanlığın konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşmaya çalıştığını belirtirken saldırıya uğrayan gemilerde bulunan toplam 67 denizcinin yapılan yardım sonucu kurtarıldığı kaydedildi.

Seko saldırılan gemilerin kendi ülkelerine gitmekte olduğunu belirtse de, saldırıya uğrayan gemilerden Front Air isimli tankerin Katar’dan Tayvan’a gitmekte olduğu ve Jask limanından ayrıldıktan 25 deniz mili sonra saldırıya maruz kaldığı iddia ediliyor.

İkinci tankerin de Panama bandıralı olduğu ve Suudi Arabistan’dan Singapur’a gitmekte olduğu belirtiliyor.

“GEMİNİN BATTIĞI DOĞRU DEĞİL”

Norveçli Frontline firması, Front Altair isimli tankerlerinin battığı haberini yalanladı. Gemilerinin ‘bir olay sebebiyle Umman Körfezinde yanmakta olduğunu’ ise doğruladı.

‘ABE’NİN ZİYARETİ’ AYRINTISI

Saldırıların Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin İran’a yaptığı ziyareti sonrasında gerçekleşmesi de dikkat çekiyor. Abe, dün İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya gelerek gerçekleştirdiği ziyarette, Orta Doğu’da barışın inşa edilmesi için Tahran’ın yapıcı bir rol üstlenmesi gerektiğini, Tokyo’nun da her türlü desteğe hazır olduğunu söylemişti.