Hulusi Akar'dan savunma: Sanki saldırganlara söylemişim gibi...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uğradığı sonrası yaptığı skandal niteliğinde konuşma için " Bunu sanki saldırgan kişilere söylenmiş gibi göstermeye çalışmak hem ayıp hem insafsızlık" diye savunma yaptı.

Hulusi Akar'dan savunma: Sanki saldırganlara söylemişim gibi...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki partililerin Ankara Çubuk’ta uğradığı saldırı sonrası evin önünde yaptığı konuşmada kalabalığa “Değerli arkadaşlarım şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkinizi gösterdiniz.” diyerek seslenmişti.

Bu konuşmasıyla saldırganları takdir ettiği yönünde gelen büyük tepkiler sonrası bir açıklama yapan Akar, gelen eleştirilere “hem ayıp hem insafsızlık” diyerek yanıt verdi.

Posta’dan Murat Çelik’e konuşan Akar’ın açıklaması şöyle:
“Görüntüler ortada. Oradaki herkes de şahit. ‘Hemşehrilerim’ diye başlayıp ‘Dinleyin’ diyorum, ‘Değerli arkadaşlar’ diyorum. Benim hitap ettiğim köy halkı, Çubuklular… Kadınlar, çocuklar, evlerde, tepelerde, oradaki bütün insanlar. O insanların büyük kısmı şehidimizi toprağa verip gelenler. O konuşma sırasında, evin çevresini saran grup olay yerinden uzaklaştırılmış zaten. Bunu sanki saldırgan kişilere söylenmiş gibi göstermeye çalışmak hem ayıp hem insafsızlık”