Hulusi Akar'dan NATO'ya bağlılık mesajı: Tüm görevlerimizi eksiksiz yerine getiriyoruz

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasının ardından başta ABD olmak üzere kimi NATO üyesi ülkelerde Türkiye'nin ittifaktaki üyeliği tartışmaya açılırken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan "NATO'ya tam bağlılık" mesajı geldi.

Hulusi Akar'dan NATO'ya bağlılık mesajı: Tüm görevlerimizi eksiksiz yerine getiriyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile birlikte Konya’da katıldığı ‘Anadolu Ankası Tatbikatı’nda konuştu.

Akar Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi personeline hitaben yaptığı konuşmada “FETÖ ile mücadele bitmedi, devam ediyor. Yeni bilgiler, belgeler çıktıkça yapılması gereken ne varsa bunları yaptık, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

TSK’nin “780 bin kilometrekare vatan toprağı, 462 bin kilometrekare mavi vatan ve semalarda görevlerini eksiksiz, aksaksız yerine getirdiğini” dile getiren Akar, aynı sözleri NATO üyeliği konusunda da sarfetti:

“Sadece milli görevleri değil aynı zamanda NATO başta olmak üzere uluslararası kuruluşlara karşı yaptığımız taahhütlerimizin de hepsini eksiksiz yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin NATO ile ilişkileriyle alakalı kimsenin olumsuz bir şey söylemeye hakkı yok. Bu konuda biz karargah çalışmalarından, tatbikatlara veya fiili görevlere olsun, Afganistan’dan Adriyatik’e kadar görevlerimizi eksiksiz yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz”.