Hulusi Akar'dan İncirlik ve Kürecik yanıtı: Şimdi konuşmayalım sihri bozulur

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin yaptırım tehdidine karşı İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılmasına yanıt verilmesinin sözkonusu olup olmadığı sorusunu ilginç bir ifadeyle geçiştirdi.

Hulusi Akar'dan İncirlik ve Kürecik yanıtı: Şimdi konuşmayalım sihri bozulur

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya’dan S-400 alınması sonrası ABD’den gelecek yaptırımlara karşılık Türkiye’deki ABD ve NATO üslerinin kapatılıp kapatılmayacağını ilişkin soruya ilginç bir yanıt verdi.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet’in “Savunma bakanından S-400 açıklamaları” başlıklı köşesinde aktardığına göre Bakan Akar’a Milli Savunma Bakanlığı’nın iftar programında “ABD’nin yaptırım tehditlerine karşı Türkiye’nin nasıl bir karşılık verebileceği, Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılması gibi bir seçeneğin gündemde olup olmadığı soruldu.

Akar ise buna “Bazı şeyleri şimdiden konuşunca sihri bozuluyor. Sonuçlar ortaya çıktıkça kendi tedbirlerimizi alacağız” diyerek yanıt verdi.

Acet yazısını şu ifadelerle bitirdi:

“S-400 konusunda son derece kritik bir fotofinişe doğru ilerliyoruz. Ankara için birkaç aylık zaman diliminde yapılacak olan tercihler, yeni yönelimler, hatta Akar’ın satır arasında bir cümle ile geçirdiği gibi ‘Yeni bir Dünya’da Türkiye’nin yerini alması’ gibi yeni durumları karşımıza çıkartabilir. Şu birkaç ay o kadar önemli ki…”