Hulusi Akar: S-400’ü alarak NATO'dan uzaklaştığımız filan yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin S-400 almasına ilişkin "Türkiye NATO'ya ilişkin tüm sorumluluklarını eksiksiz ve aksaksız yerine getiriyor. S-400'ü alarak NATO'dan uzaklaştığımız filan yok. Bu bir tedarik meselesi" dedi.

Hulusi Akar: S-400’ü alarak NATO'dan uzaklaştığımız filan yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda düzenlenen 11’inci dönem Özel Kuvvetler İhtisas Kursu mezuniyet törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Akar, 15 Temmuz darbe girişiminin akamete uğratıldığına belirtip dün darbe girişimine ilişkin açıklanan ‘Genelkurmay çatı’ davası kararlarını hatırlattı ve “Bu hainler, alçaklar dün açıklandığı gibi Türk adaleti karşısında şu anda layık oldukları cezayı da buldular” diye konuştu.

Bakan Akar, Ege, Doğu Akdeniz ile Kıbrıs ve çevresinde faaliyetlerin de kararlılıkla sürdüğünü söyleyerek “Biz sorunlarımızın iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, barışçıl yol ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız, buna gayret gösteriyoruz. Bunun iyi anlaşılmasını istiyoruz. Eğer bu anlaşılmazsa, bazı oldu bittilerle ülkemizin, milletimizin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkına, hukukuna tasallut edilirse, bir şekilde bunların tahribi için gayret gösterilirse buna müsaade etmeyeceğimizi, bu oldu bittileri mutlaka sonlandıracağımızı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin içinde olmadığı hiçbir kararın, çözümün yaşama şansı olmadığını da her zaman söyledik, söyleyeme devam ediyoruz” dedi.

“EKSİKSİZ, AKSAKSIZ YERİNE GETİRİYORUZ”

Bakan Akar, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava ve füze savunma sistemi alımına ilişkin süreç ile ilgili ise NATO’ya bağlılık mesajını tekrarladı ve ABD’ye daha önce teklif edilen ‘çalışma grubu’ önerisini tekrarladı:

“Türkiye NATO’ya ilişkin tüm sorumluluklarını eksiksiz ve aksaksız yerine getiriyor. ‘S-400’ü alarak NATO’dan uzaklaştığımız’ filan yok. Bu bir tedarik meselesi. Bunun F-35 ile ilişkilendirilmesini şiddetle reddediyoruz. Biz F-35 projesinin 9 ülke ile birlikte ortağıyız. Ödememiz gereken ortaklık payı neyse eksiksiz ve aksaksız ödedik, yapmamız gereken ne varsa yaptık. Beklentimiz, ortaklarımızın başta ABD olmak üzere bu konuda aklıselimle davranmaları, olayları objektif değerlendirmeleridir. F-35 ile S-400’lerin birlikte olmasında herhangi bir sıkıntı varsa, bununla ilgili ortak bir çalışma grubu kuralım. Bu grupla çalışmaları yapalım. Hakikaten bir olumsuz durum varsa bunun da giderici tedbirlerini hep birlikte çalışarak alalım.”