Hulusi Akar Meral Akşener'i ziyaret etti

Bakan Akar, Akşener'e yaptığı ziyaret sonrası açıklamasında, "Bölgemizde tek DEAŞ hapishanesi var. Gittiğimizde YPG'liler tarafından boşaltıldığını gördük." dedi.

Hulusi Akar Meral Akşener'i ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, CHP, MHP ve ‘İyi Parti’yi ziyaret ederek ‘Barış Pınarı’ harekatına ilişkin bilgilendirmede bulunacağı duyurulmuştu. Akar ilk ziyaretini ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptı.

Ziyareti sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Akar,  “Sayın genel başkana bilgilendirme yaptık. Görüşlerimizi paylaştık. Konuya birlikte müttefiklik ruhuna uygun NATO ile ABD ile birlikte çalıştık. Bunun mümkün olmadığını görünce bir karar verdik, 9 Ekim’de uygulanmaya başlandı. Mehmetçiğin başarısıyla devam ediyor. Tel Abyad ve Resulayn kontrol altında. Bizim için tek hedef teröristler. Kürt kardeşlerimiz için her türlü gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Bakan Akar, bölgede IŞİD’li tutukluların bulunduğu kamplar için ise “DEAŞ konusunda bir hapishane meselesi var. Bölgemizde tek DEAŞ hapishanesi var. Gittiğimizde YPG’liler tarafından boşaltıldığını gördük. Siviller konusunda hassasız. Her türlü gayreti gösteriyoruz.” diye konuştu.