Hulusi Akar: Fırat'ın doğusu için adım atacağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP'nin Hatay Mitingi'nde Suriye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hulusi Akar: Fırat'ın doğusu için adım atacağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay’da düzenlenen AKP mitinginde konuştu. Akar, konuşmasında Suriye gündemine değinerek ”Suriye’de yaşananlar bizim için bir beka meselesidir. Münbiç ve Fırat’ın doğusu için hazırlıklarımız tamam Türkiye. Bizler vakti zamanı gelince Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle gereken adımları atacağız. Ordumuz buna hazır.” sözlerine yer verdi.

Hulusi Akar’ın Hatay’da yaptığı konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Türkiye’nin kültür, tarım, sanayi ve turizm merkezlerinden biri olan Hatay, tarihin en eski zamanlarından beri pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Günümüz dünyasında küresel güç odakları kendi çıkarları için tüm insani değerleri maalesef istismar etmektedir. Hatay ise tarih boyunca farklı inanç ve kültürleri bir arada hoşgörüyle yaşatarak bu güç odaklarının tuzaklarına düşmemiştir. Bugün de mağdur ve mazlum olan Suriyeli kardeşlerimize kucak açan ve onlarla ekmeğini paylaşan Hatay’ımız bu yapısıyla tüm dünyaya muhteşem bir örnektir.”

‘Teröristleri perişan ettik’

“Geçmişte bu çetelerin hesabını bozan milletimiz bugün de bu hesapları bozmaya muktedirdir. Dün bozdunuz, bugün de bozacaksınız buna inanıyorum, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milli mücadele döneminde nasıl ki 7 düvele karşı azim ve kararlılıkla bağımsızlık mücadelesi vermişsek bugün de aynı ruhla arkasında 7 değil, 77 düvelin olduğu terör örgütleriyle mücadele etmekteyiz. İşte bu ruhla ülkemize neşter vurmak isteyenleri çukur operasyonlarında kazdıkları çukurlara gömdük, herkes gördü. Bugün ‘girilemez’ denilen yerlere girdik, ulaşılamaz denilen yerlere ulaştık. Başka hiçbir devletin başaramayacağı Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı gibi geniş çaplı harekatları icra edip teröristleri perişan ettik. Türk Silahlı Kuvvetleri, Mehmetçik, DEAŞ dahil teröristlerle göğüs göğüse çarpışan bölgedeki tek ordu olarak cesaret, azim ve kararlılığımızı bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.”

‘Kimsenin toprağında gözümüz yok, Fırat’ın doğusu için hazırlıklarımız tamam’

”Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Biz samimiyetle Suriye’nin ve tüm komşularımızın toprak bütünlüğünden yana olduğumuzu binlerce kez ifade ettik, ifade etmeye devam ediyoruz. Suriye’de yaşananlar bizim için bir beka meselesidir. Münbiç ve Fırat’ın doğusu için hazırlıklarımız tamam Türkiye. Bizler vakti zamanı gelince Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle gereken adımları atacağız. Ordumuz buna hazır.”

‘Kürtlerle aramızı bozmak istiyorlar’

“3,5 milyona yakın mülteciye etnik kökeni hiçbir şekilde sorgulamadan 40 milyar dolar harcama yapan bir ülkeye demokrasi havarisi kesilen, haysiyet cellatları çıkmış kendi karanlık geçmişlerine bakmadan bizlere insanlık dersi vermeye kalkıyorlar. Aynı mihraklar Kürt kardeşlerimizle de aramızı bozmak istiyorlar. Buradan çok net ifade ediyorum ki Kürtler bizim kardeşlerimizdir. Biz et ile tırnağız, biz bütünüz asla ve asla ayrılamayız, bizim mücadelemiz teröristlerledir, terörledir.”