Hulusi Akar: Generallerimizle ilgili ileri geri konuşanlar hadlerini bilecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'da görev yapan generaller için 'Erdoğan'ın arkasında Eşek gibi saf tutuyorlar" diyen Akit Haber Müdürüne isim vermeden "Bunlar hadlerini bilecek, öğrenecekler" dedi.

Hulusi Akar: Generallerimizle ilgili ileri geri konuşanlar hadlerini bilecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK komuta kademesi ile birlikte geldiği Irak sınırındaki askeri birlikte açıklamalarda bulundu.

İsim vermeden Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’ın canlı yayında generaller için kullandığı “Erdoğan’ın arkasında Eşek gibi saf tutuyorlar” ifadelerine tepki gösteren Akar,  “Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesini general, subay, astsubay, uzman erbaş, er ayrımı olmaksızın bir bütün olarak diğer güvenlik güçleriyle omuz omuza vererek sürdürdüğünü” belirtip şu ifadeleri kullandı:

“Bu birlikteliğimize bazıları yalan yanlış konuşmalarla zarar vermeye çalışıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetlerine, komuta yapısına, generallerine, subaylarına, astsubaylarına dil uzatmak kimsenin haddi değil. Bu şekilde konuşanlar yargı önünde bunun hesabını verecekler. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak yapılması gereken neyse hukuk çerçevesinde yapmaya devam edeceğiz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Burada gece gündüz, dağ tepe demeden bu faaliyetleri takip eden, planlayan, komuta eden generallerimizle ilgili ileri geri konuşmak kimsenin haddi değil. Bunlar hadlerini bilecek, öğrenecekler. Yargı önünde hesabını verecekler.”

Akar’ın Akit gazetesi ile samimiyetini gösteren fotoğrafları ise haber arşivlerinde durmaya devam ediyor: