Hulusi Akar ABD Savunma Bakanı ile 'Güvenli Bölge'yi görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile telefonda Suriye topraklarında kurulması planlanan 'Güvenli Bölge' konusunu görüştü.

Hulusi Akar ABD Savunma Bakanı ile 'Güvenli Bölge'yi görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile telefonda görüşmesi gerçekleştirdi.

Suriye’ye ilişkin son gelişmelerin ele alındığı belirtilen görüşmeye ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bakan AKAR tarafından görüşmede Suriye’de Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölgeye ilişkin bilinen görüş ve beklentilerimiz ifade edilerek, söz konusu bölgenin takvimde belirlenen esaslar çerçevesinde zaman kaybetmeksizin oluşturulmasının gerekliliği vurgulandı.

Görüşmede iki Bakan tarafından Güvenli Bölgenin oluşturulmasına ilişkin planın birinci aşamasının bu günden itibaren başlatılması ile planlamanın ileriki aşamalarını ele almak amacıyla Askeri Heyetlerin en kısa zamanda Ankara’da tekrar bir araya gelmeleri hususlarında mutabık kalındı.”

Bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapılan açıklamada “Önümüzdeki haftalar içerisinde somut uygulamaları göreceğiz. Suriye tarafında ortak devriyeler çok yakında başlayacak. Derinlik ve kapsamla ilgili olarak ise; müzakereler hala devam etmekle birlikte bizim kafamızdaki şartlarımız net.” denilmişti.