Hukuk Defterleri'nin yeni sayısı çıkıyor!

Hukuk Defterleri dergisinin 21. Sayısı çıkıyor.

Hukuk Defterleri'nin yeni sayısı çıkıyor!

Hukuk Defterleri dergisinin 21. sayısında “Türkiye’nin Yeni Yargısı” dosya konusu olarak ele alınıyor.

Yeni adli yılın açılışı ile birlikte Yargı Reformu’nun tekrar gündeme gelmesi ve Ekim ayında meclis gündemine sunulması beklenirken, Derginin dosya konusunda hem ‘Yargı Reformu’ hem de genel olarak yargıda dönüşüm sürecinin değişik noktaları ile ele alan makaleler bulunuyor.

Son dönemde gündemde tartışılan konulardan olan S-400 alımları, Emine Bulut cinayeti ile birlikte tartışılan İstanbul Sözleşmesi, Kaz Dağları’ndaki talan ile birlikte Türkiye’deki madencilik uygulamalarına ilişkin makaleler derginin son sayısında yerini alıyor.

Derginin bu sayısında Korkut Boratav ile bir söyleşi ve Avukatlar Sendikası Başkanı Selin Aksoy ile yapılan bir söyleşi de yayınlanacak.

Derginin sabit sayfalarından olan Hukuk Felsefesi, Öğrenci Gözüyle ve Mizah makaleleri de okuyucular ile buluşacak.

HUKUK ATÖLYELERİ DEVAM EDİYOR

Hukuk Defterleri dergisinde ayrıca İstanbul, Kocaeli ve Eskişehir illerinde düzenlenecek Hukuk Atölyeleri’nin yıllık takvimi de duyuruluyor.

Bu dönemin ilk atölyeleri olan İstanbul için “ Popülizm ve Anayasacılık” başlığında 14 Ekim 2019 tarihinde saat 19.00’da Tasarım Book Shoop Cafe’de, Eskişehir için “Avukatlık ve Barolar” başlığında 12 Ekim 2019 tarihinde saat 16.00 da Uçurtma Kitap Kafe’de, Kocaeli için ise, “ Asimov ve Robot Yasaları” başlığında 5 Ekim 2019 tarihinde saat 16.00’da Kafe Kedi’de yapılacak.