Yandaş Star gazetesi seçim sonuçlarına 'darbe' dedi

Yandaş Star gazetesi bugünkü manşet sayfasında 31 Mart seçim sonuçlarını "darbe" olarak niteledi.

Yandaş Star gazetesi seçim sonuçlarına 'darbe' dedi

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesi, AKP’nin 3 büyük kentte YSK verilerine göre seçimi kaybetmesiyle Türkiye’nin “darbe”ye maruz kaldığını iddia etti.

Gazetenin bugün “Sandıkta darbeyi kim örgütledi?” başlığıyla manşetine taşıdığı “haber”inde, “Türkiye tıpkı Gezi kalkışması, 17-25 Aralık, 15 Temmuz’da olduğu gibi 31 Mart’ta da sandık üzerinden darbeye maruz kaldı” ifadelerinin kullandığını Star’ın haberinde “Organize hırsızlık ve hile yöntemiyle oylar üzerinden milli irade teslim alınmak istendi” denildi.

Haberde İBB Başkanlığı seçiminde AKP Adayı Binali Yıldırım’a verilen oyların “gasp edildiğinin anlaşıldığı” öne sürülürken, onbinlerce oyu kapsadığı ileri sürülen “gasp”ın üç gün boyunca 150 kişilik bir ekibin binlerce sandık tutanağı üzerinde yaptığı inceleme sonucu tek tek belirlendiği iddia edildi.

Haberde “çalma” yöntemi olarak sıralanan maddeler ise herhangi bir somut örneğe yer verilmeden şöyle sıralandı:

– Birçok sandıkta AK Parti’ye yüzlerce oy verilmesine rağmen sandık birleştirme tutanaklarına sıfır oy yazıldığı tespit edildi.

– Yüzlerce sandıkta ise AK Parti’ye verilen binlerce oy tutanaklara geçirilirken kasıtlı olarak satır kaydırılarak başka adaylara yazıldığı belirlendi.

– Yapılan bir diğer tespit ise AK Parti’ye verilen binlerce oyun Vatan, BBP ve CHP’nin adaylarının hanesine yazılarak çalındığı belirlendi.

– Tespit edilen ve AK Parti oylarının eksiltilmesine neden olan bir diğer gasp yöntemi ise eksik pusulanın verilmiş olduğu belirlendi.

– Haksız yere geçersiz sayılan oylar var. Asıl darbenin ise sandıkta AK Parti’ye verilen oyların geçersiz saymak için akıl almaz gerekçelere başvurulduğu anlaşıldı. Buna göre pusula zarfında muhtar adayına verilen oy yok diye kullanılan oyun tümden geçersiz sayıldığı gibi skandal örnekler olduğu kaydedildi.

‘MÜŞAHİTLERİ OYALAMA’ YÖNTEMİ

Haberdeki “hayal gücü”nün sınırı 5 madde ile de sınırlı tutulmadı. Buna göre, sözü edilen “hile”leri, sandık başlarında da ittifak yapan CHP, İYİP, HDP ve SAADET müşahitler,  bazı yerlerde AKP’li görevlileri oyalayarak bazı yerlerde de AKP görevlilerini dışarı çıkartarak yaptı.

Haberde bu şekilde yaklaşık 20 bin oyun gasp edildiği öğrenildiği yine hiçbir somut delile dayandırılmazken, geçersiz sayılan oylarla birlikte yüz binlerce oyun çalındığı öne sürüldü.