HTŞ'den Yeni Şafak'a 'yalanlama': Değerli gazetenize kapılarımız her zaman açık...

AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesinin "HTŞ kendini feshediyor" haberi üzerine Türkiye'nin "terör örgütü" listesindeki örgütten "yalanlama" geldi: Kapılarımız size her zaman açık...

HTŞ'den Yeni Şafak'a 'yalanlama': Değerli gazetenize kapılarımız her zaman açık...

Suriye’nin İdlib kentini büyük ölçüde kontrol altında tutan El Kaide uzantısı cihatçı Heyet Tahrir üş Şam’dan (HTŞ) AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesine dün yayınlanan “HTŞ kendini feshediyor” haberi üzerine yalanlama geldi.

Gazetedeki haberde örgütün militanlarının AKP destekli ÖSO’ya bağlı Feylak el Şam’a geçmesinin sağlanacağı öne sürülmüştü. HTŞ’nin tasfiye ettiği Nurettin Zengi’nin sözcüsüne dayandırılan haberde “ÖSO bileşenlerinden Nureddin Zengi Tümeni Sözcüsü Tarık Muharrem, bölge genelinde 15 bine yakın HTŞ üyesinin bulunduğunu ve bunların büyük bölümünün, Türkiye destekli bir operasyonda ÖSO saflarına katılacağını iddia etti.” ifadeleri kullanılmıştı.

HTŞ bugün ‘Medya Sorumlusu’ aracılığıyla haberi yalanlarken, Yeni Şafak için “değerli gazete” nitelemesi yaptı, gazeteyle yardımlaşmaya her zaman açık olduğu ve kapılarının açık olduğu belirtildi.

“BUNLARI YAZMAYA MECBUR KALDIK”

Bölgede cihatçı örgütlere yakınlığına bilinen Asya’nın Sesi isimli sitenin aktardığına göre açıklamada şunlar dile getirildi:

“Tüm insani kuruluşlarıyla kardeş Türk halkı başından beri Suriye devriminin yanında onurlu bir tutum sergiledi. Bu tutum bizi birleştiren kardeşlik ve köklü tarihi bağları daha da güçlendirmiştir ve hala da güçlendirmektedir. Geçen sekiz yıl boyunca özgür Türk medyacıları bunu dile getirmiştir.”

Ancak son dönemlerde birçok münasebetle şüpheli eller sizin değerli gazetenizi kullanarak rastgele ithamlar ortaya atmakta, doğru olmayan haberler aktarmakta ve sözlerin nakledilmesinde mesleğin ilke ve ahlaklarından tamamıyla uzak davranmakta.”

Birkaç kez bazı yazarlarınızın açıklamalarını görmezden geldik ve bunların kızgın birisinin nefesi ya da kötü birisinin karalaması olduğunu söyledik. Ancak bu yazarların basın üzerinden bunu sürdürmeleri bizi, size bu yazıyı yazmaya mecbur bırakmıştır. Zira haksız yere bize yönelttiğiniz tüm ithamları yalanlıyoruz.”

Sitenin aktardığına göre sözcü açıklamasının devamında, örgütün “gazete ile yardımlaşmaya hazır olduğunu, kapılarının açık olduğunu ve her zaman iletişim imkanı bulunduğunu” kaydetti.