Hrant Dink'in katillerine şarkı yapan İsmail Türüt'ten bu kez 'İttifak' türküsü

Hrant Dink'in katillerini övdüğü 'Plan yapmayın plan' şarkısıyla bilinen İsmail Türüt bu kez AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım için 'İttifak' isimli bir 'türkü' yaptı.

Hrant Dink'in katillerine şarkı yapan İsmail Türüt'ten bu kez 'İttifak' türküsü

23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi yandaş şarkıcı İsmail Türüt, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı Binali Yıldırım için ‘türkü’ besteledi.

Türüt’ün Youtube üzerinden bir kliple paylaşılan ‘İttifak’ isimli ‘türkü’sünün sözlerinde “Vatan aşkı kutsaldır değişir mi bir anda, hazır mısın İstanbul 23 Haziran’a? Karşınızda Binali İstanbul’un mimarı, mükemmel zirve yapmış siyasi itibarı. Sağ yanında hükümet, sol yanında devlet var, Cumhur İttifakının arkasında millet var” ifadeleri yer alıyor.

Türüt, sözlerini Ozan Arif’in yazdığı, Hrant Dink’in katili Ogün Samast’a ve Yasin Hayal’e şifrelenmiş övgüler düzülen “Plan Yapmayın Plan” isimli şarkıyı da seslendirmişti.

Türüt yıllar sonra bununla ilgili yaptığı bir açıklamada ise “Ben Hrant Dink’in katillerine türkü yazmadım. Ozan Arif yazdı, ben besteledim. Hrant Dink keşke öldürülmeseydi” ifadelerini kullanmıştı.