Hollanda'da silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Hollanda'nın Utrecht kentinde, bir kişinin tramvay durağı çevresinde açtığı ateşte, 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Hollanda polisi, şüphelinin 37 yaşında Türk kökenli Gökmen Tanış olduğu açıkladı.

Hollanda'da silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Saldırı 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarında meydana geldi. Saldırıda son yapılan açıklamaya göre 3 kişi hayatını kaybetti

Saldırının şehirdeki tramvay hatlarından birinde gerçekleştiği bildirildi. Saldırının yaşandığı tramvay polis kordonuna alınırken, çok sayıda ambulans ve polis ekibi olay yerine sevk edildi.

“İNSANLARA NİŞAN ALIYOR GİBİYDİ”

BBC Türkçe’nin aktardığına göre,  NRC gazetesine konuşan bir görgü tanığı, tramvayda bir erkeğin aniden ayağa kalktığını ve “büyük bir silahla” etrafa ateş etmeye başladığını söyledi. Görgü tanığı şunları anlattı:

“Tramvayın arkasındaydım. Koltuklarda oturan insanlara nişan alıyor gibiydi. Kondüktör hemen kapıyı açmadı. Yanımdaki iki genç pencereyi tekmeleyerek açtı. ben de ordan dışarı kaçtım. Birçok kişi böyle kurtuldu.”

Utrecht polisi, “terör saldırısı” ihtimalininin değerlendirildiğini açıkladı.

 ÖLÜ SAYISI YÜKSELDİ

Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü Pieter-Jaap Aalbersberg, saldırıda ilk olarak en az bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pieter-Jaap Aalbersberg, saldırıda yaralananlar da olduğunu söyledi. Aalbersberg, Utrecht’in çeşitli noktalarında silah sesleri duyulduğunu belirtti, bu konuda detay vermedi.

Ancak hayatını kaybedenlerin sayısının saldırıdan kısa süre sonra 1’den 3’e yükseldiği açıklandı.

HOLLANDA POLİSİ: SALDIRGAN TÜRK

Hollanda polisi, sosyal medya hesabından saldırının şüphelisi olarak 37 yaşında Türk kökenli Gökmen Tanış’ın bilgisi ve fotoğrafını paylaştı. Polisin halen şüpheliyi arama çalışmaları devam ediyor.

BBC Türkçe’ye konuşan ve  Utrecht’te yaşayan bir Türk  iş adamı, Gökmen Tanış’ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan’a gidip savaştığını söyledi. Türk iş adamı Tanış için, “Birkaç sene önce IŞİD’le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti.” dedi.