Hizbullah'ın partisinden AKP'ye destek ziyareti

Şeriatçı Hüda-Par, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde AKP'nin seçim bürosunu ziyaret ederek desteğini bildirdi. Hüda-Par heyetini AKP'li Mehmet Metiner karşıladı.

Hizbullah'ın partisinden AKP'ye destek ziyareti

Hizbullah’ın siyasi kolu olarak bilinen Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Kahta İlçe teşkilatı, AKP’nin ilçede seçim bürosunu ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Kahta’da AKP Kahta Belediye Başkan Adayı Engin Akel’i destekleme kararı alan Hüda-Par Kahta İlçe Başkanı Bedir Elçi ve partililer, Akel’in seçim koordinasyon merkezine giderek, desteklerini bildirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akel, Hüda-Par’ın, 15 Temmuz’da da kendilerini yalnız bırakmadığını ve darbecilere meydan okuduğunu kaydederek, katılım ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Eski AKP’li milletvekili Mehmet Metiner de Hüda-Par ile “milli kardeşlik bağlarının çok eskilere dayandığını ve bunun 15 Temmuz’da perçinlendiğini” belirterek, desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Seçimlerde aday göstermeyen Hüda-Par’dan yapılan açıklamada, bu kararının boykot anlamına gelmediği de belirtilmiş ve bu açıklama AKP’nin destekleneceği şeklinde yorumlanmıştı. Şeriatçı partinin bu destek ziyaretiyle seçimlerde oylarının ne yönde olduğu da açıklığa kavuşmuş oldu.

Hüda-Par’ın AKP’yi destekleyeceğini Mehmet Metiner de Star’daki bir köşe yazısında “Hüda-Par Reis’i ve AK Parti’yi destekleyecek.” diyerek dile getirmişti.