Hisarcıklıoğlu'ndan Melda Onur'a 'tezek' davası

Hisarcıklıoğlu, "Türkiye’nin zenginleşme yolculuğunda kadınlarımıza ihtiyacımız var. Petrol ve doğal gazdan kıymetli hazinemiz kadınlar" demişti. 

Hisarcıklıoğlu'ndan Melda Onur'a 'tezek' davası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kadınların petrol ve doğal gazdan daha kıymetli hazineleri olduğunu belirterek, “Nüfusumuzun yarısı, yani 40 milyonu kadın olmasına rağmen iş gücü dışında kalan kadın sayısı yaklaşık 20 milyon. Toprağın altında değil, toprağın üstünde muazzam bir hazine yatıyor.” demişti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nden bir gün önce yaptığı konuşma ile kadınlara bakışı açık eden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin zenginleşme yolculuğunda kadınlarımıza ihtiyacımız var. Petrol ve doğal gazdan kıymetli hazinemiz kadınlar” demişti.

Manifesto’nun haberleştirdiği konuyu, CHP eski Milletvekili Melda Onur da sosyal medya hesabından paylaşarak Hisarcıklıoğlu’nun bir başka “toprağın üstündeki muazzam hazine” tezekle dahi kıyaslanamayacağını ifade etmişti.

Onur’un bu paylaşımı TOBB Başkanı’nı kızdırdı ve konu mahkemeye taşındı. Onur ‘Tezek Davası’ olarak adlandırdığı duruşmayı şöyle duyurdu:

https://twitter.com/meldaonur/status/1209905263018414080

İlk duruşması bugün Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava kapsamında Melda Onur, “hakaret” suçlamasıyla yargılandı. Melda Onur, “Tezek Anadolu’da bir enerji kaynağıdır. Ve organik bir yakıttır. Ben de Hisarcıklıoğlu’nun sözüne kıyas yaptım. Tezek bile diyemeyeceğiz dedim. Bu eleştiridir” diyerek savunmasını yaptı.

Şikayetçi tarafın avukatının dahi gelmediği dava duruşması 16 Ocak 2020’ye ertelendi.