Hindistan'ın hava saldırısına Pakistan'dan yanıt: Bizim sürprizimizi bekleyin

Hindistan sabah saatlerinde Pakistan'a hava saldırısı düzenleyerek 'terör kamplarını' vurduğunu açıklamıştı. Hava saldırısına ilişkin Pakistan Ordusu Sözcüsü Tüm General Asif Ghafoor'dan da tepki geldi.

Hindistan'ın hava saldırısına Pakistan'dan yanıt: Bizim sürprizimizi bekleyin

Hindistan’ın Pakistan’a hava saldırısı düzenlendiklerini ve ‘terör kamplarının’ vurulduğunu açıklamalarının ardından Pakistanlı yetkililer bombalanan Balakot kasabası ve civarında hiçbir altyapının zarar görmediğini ve ölü ya da yaralı olmadığını duyurmuştu.

Pakistan Ordusu Sözcüsü Tümgeneral Asif Ghafoor saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada Hindistan’ı tehdit ederek, “Şimdi bizim sürprizimizi bekleyin. Cevabımız farklı olacak, bunu kendiniz göreceksiniz” sözlerine yer verdi.

Saldırının Pakistan için sürpriz olmadığını söyleyen Ghafoor, Pakistan uçaklarının hızlıca karşılık verdiğini ve Hindistan uçaklarının bu sebeple sadece boş arazileri bombalayabildiğini belirtti.

Ghafoor, Hindistan’ın sivil bölgeleri vurmayı hedeflediğini ancak Pakistan uçaklarının buna engel olduğunu ifade ederek “Tek bir enkaz parçası bile yok. 350 ölü olduğunu, iddia ediyorlar, 10 ölü bile olsa her yer kan olur büyük cenaze törenleri düzenlenirdi” dedi.

Pakistan ve Hindistan arasında ihtilaflı olan Cemmu ve Keşmir bölgesinin Hindistan tarafından kontrol edilen Srinagar şehrine 14 Şubat’ta düzenlenen ve 44 Hint askerinin öldüğü saldırıdan Hindistanlı yetkililer Pakistan’ı sorumlu tutmuş, söz konusu gelişmeler iki ülke arasında gerilime neden olmuştu.