Hıncal Uluç genişliği: 'Saray' demekten neden utanayım ki?

Uluç, gazete yönetiminin 'Külliye' müdahalesi için"Macron, Türk Başkanı Elysee Sarayı'nda, Trump Beyaz Saray'da ağırlarken, ben niye "Saray" sözünden utanayım ki?” dedi.

Hıncal Uluç genişliği: 'Saray' demekten neden utanayım ki?

AKP’nin yayın organlarından Sabah gazetesi, Hıncal Uluç’un dünkü yazısındaki “Saray” sözcüğünü “Külliye” ile değiştirdi. Uluç ise gazete yönetimine tepki gösterdi. Ancak Uluç’un tepkisi, “gazetesinin saraya ‘Saray’ demekten çekinmemesi, aksine bununla övünmesi gerektiği” konusunda oldu.

Gazetenin müdahalesini bugünkü köşesinden duyuran Uluç, “Dün, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın, ilk defa Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verdiği konseri, müthiş bir keyif ve heyecanla yazmıştım. Sabah gazetemi aldım. Okurken baktım, bütün ‘Saray’ sözcükleri ‘Külliye’ olarak değiştirilmiş.” dedi.

“Ben ‘Saray’ sözcüğünün nasıl başkanı ve iktidarı karalamak için yıpratıldığını iyi biliyorum.” diye yazan Uluç, “Bildiğim için de bu karalamalara yenilmek değil, inadına üstüne gitmek için ‘Saray’ sözcüğünü kullanıyorum, bu bir. İkincisi Macron, Türk Başkanı Elysee Sarayı’nda, Trump Beyaz Saray’da ağırlarken, ben niye “Saray” sözünden utanayım ki?” ifadelerini kullandı.

Uluç, ‘Saray’ kelimesini kullanmaya devam edeceğini söyledi.