Her yıl 10 binden fazla iletişim fakültesi mezunu işsiz kalıyor

Türkiye'de her yıl binlerce kişi, iletişim fakültesi mezunu oluyor. Ancak sarı basın kartlı iletişim fakültesi mezununun yalnızca bin 350 olduğu ülkemizde, mezunların çok büyük çoğunluğu işsizler ordusuna katılıyor.

Her yıl 10 binden fazla iletişim fakültesi mezunu işsiz kalıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin basın kartları ile ilgili vermiş olduğu bilgi edinme başvurusuna aldığı yanıt, iletişim fakültesi mezunlarının karşı karşıya olduğu büyük işsizlik gerçeğini ortaya koydu.

Genç ve eğitimli işsizliğin Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını hatırlatan İlgezdi, “Yılda 10 binden çok mezun veren iletişim fakülteleri de en çok istihdam sorunu yaşayan bölümlerden biri. Bu kadar yüksek sayıdaki mezuna rağmen tüm Türkiye’deki sarı basın kartlı mezun sayısı yalnızca bin 350” diye konuştu.

887 KARTIN SAHİBİ ‘BİLİNMİYOR’

Türkiye’de planlama yapılmadan açılan fakültelerin gençleri işsizliğe ittiğini söyleyen Gamze Akkuş İlgezdi, “Ülkemizde 67 iletişim fakültesi var, 10 başka fakültede de iletişim eğitimi veriliyor. Yılda 10 binden fazla mezun işsizlikle baş başa kalıyor” dedi.

İlgezdi’nin bilgi edinme talebine yanıt veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Basın kartlıların eğitim düzeylerini lisans ve üzeri 8 bin 445, ön lisans bin 117, lise 2 bin 716, ilkokul 391, bilinmeyen 887 olarak belirtti. Veriler lise mezunu basın kartlı sayısının, iletişim fakültesi mezunlarının 2 katından fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Gamze Akkuş İlgezdi’nin bilgi edinme başvurusunda basın kartı sahiplerinin kaçının aktif görevde, kaçının ise emekli olduğuna dair sorusuna ise “Başkanlığımızda bu konuda veri bulunmamaktadır” yanıtı verildi.