“Her konuda beyaz sayfalarla işe başlamak gerekmektedir” diyen Ali Babacan’ı Irak işgalinden hatırlıyoruz

Ali Babacan, beklendiği gibi AKP'den istifa ettiğini açıkladı.

“Her konuda beyaz sayfalarla işe başlamak gerekmektedir” diyen Ali Babacan’ı Irak işgalinden hatırlıyoruz
HABER MERKEZİ

AKP’nin kurucu üyelerinden, eski Başbakan Yardımcısı ve eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Babacan istifa açıklamasında AKP’ye dönük eleştirilerini sıralarken “Her konuda beyaz sayfalarla işe başlamak gerekmektedir” ifadelerine de yer verdi.

Beyaz sayfa açmaktan bahseden Ali Babacan, ABD’nin 2003’te Irak İşgali sırasında Devlet Bakanı olarak görev yapıyordu.

Babacan ABD’nin Irak’ı işgaline yeşil ışık yakarak, Türkiye ile ABD’nin 6 milyar dolarlık bir hibe üzerinde anlaşıldığını, “Irak’a İlk bomba düştüğünde 8.5 milyar dolar hesaba geçecek” sözleriyle duyurmuştu.

Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Bush yönetimindeki ABD’den sağlanacak ‘savaş yardımının’, 8.5 milyar dolarlık bölümünün “köprü kredi” olarak tahsis edileceğini ve harekat başlar başlamaz kullanıma hazır hale geleceğini ‘müjde’lemişti.

Şimdi ‘engin ekonomi bilgisinden’ dem vurulan Babacan, ABD’nin Irak işgalinde tezkere çıkarmanın zorunluluğunu ise “ABD’den yardım alamazsak enflasyon artar, döviz dalgalanır ve ekonomik dengeler bozulur. 1992’de yaşadığımız sorunlar yeniden yaşanabilir. Türkiye’nin uluslararası piyasalarda borçlanması zorlaşır”  sözleriyle açıklamıştı.

Bu ifadeler dönemin Sabah gazetesine şöyle yansımıştı: