'Hepimiz aynı gemideyiz, Gemiciklerle benim hiçbir ilgim yok'

Beşikçioğlu, yeni röportajında "Hepimiz aynı gemideyiz! Kaptana da biz karar vereceğiz. Filika ile, milika ile ayrılmayı hiç istemedim. Gemiciklerle de benim hiç bir ilgim yok." ifadelerini kullandı.

'Hepimiz aynı gemideyiz, Gemiciklerle benim hiçbir ilgim yok'

Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, “Aynı gemide değiliz’ de ne demek? Hepimiz aynı gemideyiz, önce bunu fark edelim.” ifadeleriyle tepki çekmişti.

Beşikçioğlu, yeni röportajında “Hepimiz aynı gemideyiz! Kaptana da biz karar vereceğiz. Filika ile, milika ile ayrılmayı hiç istemedim. Gemiciklerle de benim hiçbir ilgim yok.” ifadelerini kullandı.

Aydınlık’tan Oğuz Turgay ve Ersoy İrşi‘ye konuşan Erdal Beşikçioğlu, “Misakı Milli sınırları içerisinde, ne kadar yüzölçümüne sahipsek, geminin büyüklüğü o kadar” açıklaması yaptı.

‘Filika ile, milika ile ayrılmayı hiç istemedim. Gemiciklerle de benim hiçbir ilgim yok.’

Beşikçioğlu’nun açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

Geçtiğimiz haftalarda basına verdiğiniz ‘Hepimiz aynı gemideyiz!’ başlıklı açıklamalarınızın ardından, internet ve sosyal medyada, hem söyleşiye hem de toplam olarak düşünceye yönelik bazı kesimlerden bir çarpıtma ve saldırgan bir tutum geldi. Bu konuda düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

“Hepimiz aynı gemideyiz! Kaptana da biz karar vereceğiz. Filika ile, milika ile ayrılmayı hiç istemedim. Gemiciklerle de benim hiçbir ilgim yok. Mîsâk-ı Millî sınırları içerisinde, ne kadar yüzölçümüne sahipsek, geminin büyüklüğü o kadar. Bu geminin de kaptanına içindeki insanlar karar verecek. Çok açık değil mi! ‘Ben onların gemisinde değilim!’ diye bir şey değil yani. Hepimiz metaforik olarak aynı gemideyiz. Bu ulusun evlatlarıyız! Bu, ulusun evlatlarıyız!”

Beşikçioğlu AKP’nin gazetesi Sabah‘a da bir röportaj vermişti: