HDP'nin Halfeti'deki işkencenin araştırılmasına yönelik önergesi reddedildi

HDP’nin Halfeti’deki işkencenin araştırılmasına yönelik Meclis'e sunduğu araştırma önergesi oy çokluğuyla reddedildi.

HDP'nin Halfeti'deki işkencenin araştırılmasına yönelik önergesi reddedildi

Urfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Dergili köyünde yaşanan işkence olaylarının araştırılması için Halkların Demokratik Partisi (HDP), Urfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş imzasıyla Genel Kurul’a araştırma önergesi sundu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, önergede ilçede yaşanan çatışmalar sonucu 60’a yakın kişinin gözaltına alınarak işkenceye maruz kaldıkları belirtilerek, “Şanlıurfa’da gözaltında yaşanan bu insanlık dışı işkence olaylarıyla ilgili iddiaların aydınlatılması ve bu suça iştirak eden kamu görevlilerinin adaletin önünde hesap vermesi dolayısıyla toplumda ‘işkenceye müsamaha edilemez’ duygusunun hakim olması için Meclis araştırmasını arz ederiz” denildi.

CHP’Lİ BİNGÖL: TÜRKİYE İŞKENCEYLE ANILIYOR

CHP Grubu adına HDP’nin önerisi üzerine söz alan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, işkencenin insanlık suçu olduğunu belirtti. Bingöl, “İnsanlığını, vicdanını, ruhunu kaybedenler işkence talimatını verir ve işkence yapar. Geçmişte çok karanlık süreçlerden geçildi. Faili meçhul cinayetler, gözaltına kaybetmeler hep bu anlayışla ülkede yaşandı. İşkenceye ifade alan ya da vatandaşları maruz bırakan çok az ülke var ve maalesef Türkiye bu ülkelerden bir tanesi” dedi.

Önerge üzerine söz alan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ise, basına yansıyan görüntülerin Halfeti’deki işkence olaylarına ait olmadığını ileri sürdü.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Halfeti’de işkence yapıldığını kaydederek, “Halfeti’de ağır işkence yapıldı. AKP iktidarı işkenceye sıfır toleranstan işkenceye tam destek noktasına gelmişsiniz” dedi.

Önerge oy çokluğu ile reddedildi.