HDP'nin belediye başkan adayı gözaltına alındı

HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Yurdanur Güven bu sabah yapılan operasyonun ardından gözaltına alındı.

HDP'nin belediye başkan adayı gözaltına alındı

Balıkesir, Ankara, Mardin, Bursa, Şırnak ve Mardin’de yapılan ev baskınlarında aralarında HDP’li Balıkesir Belediye Başkan adayı Yurdanur Güven ve Ankara Demokratik Alevi Derneği (ADAD) Eş Başkanı Mustafa Karabudak’ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre; HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Yurdanur Güven, evine yapılan baskınla gözaltına alınıp ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Güven’le birlikte ismi öğrenilemeyen 3 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltı gerekçelerine ilişkin açıklama yapılmadı.

Diğer yandan, Şırnak, Ankara, Mardin ve Bursa’da çok sayıda isim gözaltına alındığı belirtildi.  Ankara’da, TEM Şube polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında, Ankara Demokratik Alevi Derneği (ADAD) Eş Başkanı Mustafa Karabudak, KHK ile ihraç edilen sağlık emekçisi Adnan Vural, HDP Genel Merkez çalışanı Gülistan Tekin, Büro Emekçileri Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı İsmet Meydan ve Sıddık Akın da gözaltına alındı.