HDP’nin Ankara mitingine valilik izin vermedi

HDP’nin 19 Ekim Cumartesi günü Ankara’da kayyım atamalarına karşı yapmak istediği “Demokrasi İçin Buluşuyoruz” başlıklı mitingine Ankara Valiliği izin vermedi.

HDP’nin Ankara mitingine valilik izin vermedi

HDP’nin, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri’ne 19 Ağustos’ta kayyım atanmasına karşı tüm illerde aldığı eylem kararı kapsamında 19 Ekim Cumartesi günü Ankara’da yapmayı planladığı mitinge Ankara Valiliği izin vermedi.

“Demokrasi İçin Buluşuyoruz” sloganıyla gerçekleştirilmek istenen ve HDP Eş Genel Başkanları’nın da katılımının planlandığı mitinge ilişkin valiliğin red kararında İl Özel İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gerekçe gösterildi.

“VALİLİĞİN KEYFİ UYGULAMASI”

Ankara Valiliği’nin yasak kararına tepki gösteren HDP Ankara İl Eş Başkanı Zeyno Bayramoğlu, “Ankara’da demokrasi için bütün demokratik kitle örgütleri ve halkla bir araya gelerek ses verecektik. Bunun engellenmesinin nedenini valiliğin keyfi uygulaması ve savaş nedeniyle olduğunu düşünüyoruz. Savaşa karşı bir ses çıkmaması için bir araya gelmemizi engellemek ve kayyımları gündeme getirmemek için izin vermediklerini düşünüyoruz” diye konuştu.