HDP'li vekillere bildiri dağıtımında polis ablukası

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Kongresi’ne dair İstiklal Caddesi'nde çağrı bildirisi dağıtmak isteyen HDP’liler polis engeliyle karşılaştı. HDP'liler polis ablukası altında bildiri dağıtırken gazeteciler ise polisler tarafından gözaltına alınmakla tehdit edildi.

HDP'li vekillere bildiri dağıtımında polis ablukası

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından gerçekleştirilecek olan İstanbul İl Kongresi öncesi HDP’liler İstiklal Caddesi’nde bildiri dağıtımı yapmak istedi.

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan habere göre, aralarında milletvekilleri Garo Paylan, İmam Taşçıer, Zeynel Özen, Erol Katırcıoğlu ve Ali Kenanoğlu’nun da bulunduğu HDP’lilerin önü, cadde girişinde polislerce kesildi. Polis amirleri, kitlesel şekilde bildiri dağıtımına izin verilmeyeceğini, sadece milletvekillerinin bildiri dağıtabileceğini belirtti.

Engellemeye rağmen bildiri dağıtmak isteyen milletvekilleri ve partililerin önünü caddeye çıkmalarından kısa bir süre sonra yeniden polislerce kesildi. Kalkanları ile vekillerin etrafını saran polisler, ‘Biz size sadece bildiri dağıtacaksınız dedik. Siz insanlara çağrı yapıyorsunuz’ diyerek bildiri dağıtımına izin verilmeyeceği kaydetti.

MİLLETVEKİLLERİ POLİS ABLUKASINA ALINDI

Polisler, zorla milletvekillerinden ayırdıkları partililere dağılmamaları durumunda müdahale edileceği tehdidinde bulundu.

İstanbul Milletvekili Zeynel Özen’in tüm diyalog girişimlerine rağmen kitleyi uzaklaştıran polisler, vekillerin etrafını kalkanlarıyla sarmayı sürdürdü. Etraflarındaki polis kordonu ile cadde boyunca yürümeye başlayan milletvekilleri, caddedeki yurttaşlara bildiri dağıtıp kongreye katılım çağrısında bulundu.

GAZETECİLERE GÖZALTI TEHDİDİ

O anlarda milletvekillerini takip eden gazeteciler de polis engeli ile karşılaştı. Polisler, gazetecileri çekim yapmaları halinde gözaltına almakla tehdit etti. Tehditlere rağmen çekim yapmaya devam eden kimi gazeteciler, polislerce iteklenerek uzaklaştırılmaya çalışıldı.

HDP’Lİ ÖZEN: NE KORKTUKLARININ GÖSTERGESİ

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, polis kalkanlarının ardından yurttaşlara şu sözlerle seslendi:

“Değerli halkımız bugün yapılanları görüyorsunuz. Bu onların bizim haklılığımızdan ne kadar korktuklarının göstergesidir. Partimizin kongresine çağrı yapmamıza bile engel olmaya çalışıyorlar. Partimizin yarın Küçükçekmece’deki kongresine tüm halkımızı bekliyoruz.”