HDP'li vekil: Yeni çözüm süreci için Erdoğan'ın konuşmasını bekliyoruz

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, "Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mayıs’ta TBMM’de yapacağı konuşmayı bekliyoruz. Çözüm sürecinin başlamasıyla ilgili olmasını umut ediyoruz” dedi.

HDP'li vekil: Yeni çözüm süreci için Erdoğan'ın konuşmasını bekliyoruz

Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin katıldığı açlık grevleri ve ölüm oruçları Abdullah Öcalan’ın çağrısının ardından sona ererken, gelişmelerin yeni bir ‘çözüm süreci’ başlayacağının işareti olarak görülmesine ve seçimlerle ilişkilendirilmesine Hükümet’ten de HDP’den de yalanlama gelmişti.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer de “Açlık grevlerinin sonlandırılması ve İstanbul seçimleri arasında ilişki yok” derken, “çözüm süreci” için ise Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te yapacağı konuşmaya işaret etti.

Rudaw‘a konuşan Taşçıer, açlık grevi ile İstanbul seçimlerinin farklı konular olduğunu belirtirken, “Eylemciler Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istiyorlardı. Öcalan’ın avukatları 22 Mayıs’ta kendisiyle ikinci kez görüştü ve Öcalan’ın açlık grevlerinin bitirilmesi talebinde bulunduğunu belirttiler. Öcalan’ın mesajından sonra Leyla Güven, milletvekilleri, tutuklular ve diğer eylemciler grevi sonlandırdı.”

Taşçıer, yeni bir “çözüm süreci”nin başlamasına ilişkin olarak da, “Öcalan, 2 Mayıs’taki görüşmede, ‘2013 yılındaki süreçteyiz ve herkes çözüm sürecinin 2013 yılında başladığını biliyor. Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasından da bu beklenebilir. Ancak biz Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mayıs’ta TBMM’de yapacağı konuşmayı bekliyoruz. Çözüm sürecinin başlamasıyla ilgili olmasını umut ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.