HDP'li Taşçıer: Röportajımdan 'Kürtler AKP’ye oy verecek' sonucu çıkarılamaz

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, dün Rudaw'da yayımlanan söyleşisiyle ilgili bir açıklama yaparak söylediklerinden 'Kürtler AKP'ye oy verecek' sonucu çıkarılamayacağını öne sürdü.

HDP'li Taşçıer: Röportajımdan 'Kürtler AKP’ye oy verecek' sonucu çıkarılamaz

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, dün Rudaw’da çıkan röportajında 23 Haziran seçimlerinde tutumlarının ne olacağına ilişkin ifadesinin doğru yansıtılmadığını öne sürdü.

Taşçıer, Abdullah Öcalan’ın 8 yıl sonra avukatlarıyla görüştürülmesi ile İstanbul seçimlerine ilişkin Barzani çizgisine yakınlığıyla bilinen Rûdaw’ın Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak’a konuşmuştu.

Taşçıer, “Kim Kürt sorununun çözümü için adım atarsa Kürtler ona oy verebilir. AKP adım atacaksa AKP’ye verir. AKP adım atmaz, CHP samimi bir şekilde Kürtlere yaklaşırsa CHP’ye verir. İstanbul’da 1 milyon 100 binin üzerinde HDP’ye oy veren Kürtler var. Bunun dışında geçmiş seçimlerde AKP’ye oy veren 300 bine yakın Kürt vardı. Bunlar da 31 Mart seçimlerinde AKP’ye oy vermedi. Çünkü AKP’nin dili yapıcı değil, Kürtleri dışlayan, ötekileştiren bir dildi.” demişti.

HDP’li vekil, bu sözleriyle ilgili yapılan haberler üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklama yaparak şöyle dedi: