HDP'li Dengir Mir Fırat hayatını kaybetti

HDP İstanbul İl Örgütü, partinin eski Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın bu sabaha karşı hayatını kaybettiğini duyurdu.

HDP'li Dengir Mir Fırat hayatını kaybetti

Eski AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, bu sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

HDP’nin Twitter hesabında yapılan açıklamada “Önceki dönem Mersin milletvekilimizden Dengir Mir Mehmet Fırat, bu sabaha karşı Ankara Bayındır Hastahanesinde yaşamını yitirmiştir. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

Fırat’ın cenazesinin bugün cuma ikindi namazına müteakip Ankara’dan kaldırılacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısının ardından Fırat’ı ziyaret etmişti.

DENGİR MİR MEHMET FIRAT KİMDİR?

8 Ağustos 1943’te Adıyaman’ın Kahta ilçesinde doğan Dengir Mir Mehmet Fırat, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

AKP Kurucular Kurulu üyeleri arasında yer alan ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliklerinde bulunan Fırat, AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

AKP’den 21’inci dönem Adıyaman, 22’nci dönem Mersin, 23’üncü dönem Adana milletvekili olan Fırat, 8 Kasım 2008’de AKP Genel Başkan Yardımcılığı ile birlikte MYK ve MKYK üyeliklerinden istifa etti.

2011 yılındaki seçime kadar milletvekilliği görevini yürüten ve partideki görevlerinden istifasına rağmen AKP üyeliği süren Fırat, 28 Temmuz 2014’te Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nden hemen önce partisinden ayrıldığını duyurdu.

Fırat, 2015 genel seçimlerinde HDP’den 25’inci dönem Mersin milletvekili seçildi.

TBMM’nin 21’inci döneminde Meclis Adalet ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan Fırat, 21 ve 22’inci dönemde de Tunus Dostluk Grubu Başkanlığı görevinde bulundu.