HDP'li Ayhan Bilgen'den 'CHP ile milli ittifak' yanıtı

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, "CHP ile ittifak" konusuna ilişkin gelen bir soruyu yanıtladı.

HDP'li Ayhan Bilgen'den 'CHP ile milli ittifak' yanıtı

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, “CHP ile ittifak” konusuna ilişkin gelen bir soruyu yanıtladı.

Bilgen, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin “CHP’li Zeki Kılıçaslan, ‘HDP ile ittifak yapmamız milli görevdir’ dedi. Sizin için de CHP ile ittifak milli bir görev midir?” sorusunu yanıtlarken şu ifadeleri kullandı:

“CHP içerisinde farklı eğilimler ve yaklaşımların var, en azından açıklamalar böyle bir tartışmanın olduğunu gösteriyor. Biz, CHP’nin kendi iç tercihlerine, tartışmalarına dair bir şey söyleyecek durumda değiliz ama HDP’nin ya da başka bir partinin dışlanması, yok sayılması, ayrımcılığa tabi tutulması doğrudan doğruya HDP seçmenine ve toplumun bir kesimine yönelik tutumdur. Elbette biz bir bütün olarak Kürtleri temsil etme iddiasında değiliz. Bize ciddi miktarda oy veren Kürt toplumunun bir gerçekliği var. Bizim dışımızdaki partilere de oy verenler var.”

“TÜRKİYE KAFASINA SIKIYOR”

Suriye’de yaşanan sürecin geldiği noktanın, “telafisi imkansız ve geri dönüşü olmayacak riskleri içerdiğini” söyleyen Bilgen, yaşanabilecek gelişmelerin ekonomik boyutuna değinerek “Suriye’de Rus ruleti oynanıyor. Ama gariptir ki tabancayı tamamen doldurmuşlar ve Türkiye sadece tek başına kendi kafasına sıkıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Bilgen, Türkiye’nin, Suriye’de anayasa yapım sürecinin başlaması ve adil, eşit bir seçimin gerçekleşmesi için inisiyatif alması gerektiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

CHP PM üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, Çağlar Cilara’nın konuğu olduğu TV5‘te HDP ile ittifak gündemine ilişkin açıklamada bulunurken,”Emperyalizmin müdahalesine açık alan bırakmamak” için HDP’nin önünün açılması gerektiğini belirtmiş ve şöyle demişti:

“Meşru zeminde herkesin politika yapmasını sağlamak bizim görevimizdir. Sorunun şiddetsiz çözümünden yana olan unsurların önünü açmak zorundayız. Onları barışçıl çözümler için zorlamamız önlerini açmamız desteklememiz gerekiyor. Bu bizim milli görevimiz. Milli olmak böyle bir şey. Milli olmak HDP ile ittifak yapmaktır” ifadelerini kullandı.