HDP'den 'Öcalan'ın mektubu' için ilk yorum

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Öcalan'a ait olduğu öne sürülen mektuba ilişkin "Sayın Öcalan ile son yapılan görüşmenin açıklamasını yarın avukatları yapacak. Dolayısıyla bu konuda bir bilgiye sahip değiliz" dedi.

HDP'den 'Öcalan'ın mektubu' için ilk yorum

Abdullah Öcalan’ın 23 Haziran seçimleri için HDP’ye ‘tarafsız kalın’ çağrısı yaptığı iddiasına ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama geldi.

Temelli, kendilerinin Öcalan’ın avukatlarının bugün yapacağı açıklamayı beklediklerini söyledi.

BBC Türkçe‘den Ayşe Sayın’a konuşan HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, Ali Kemal Özcan’la Öcalan görüşmesi hakkında bilgisinin olmadığını ve Özcan’ı sadece basından tanıdığını belirterek, Öcalan’ın görüşmelerden sonra kamuoyuna avukatları aracılığıyla açıklama yaptığına dikkat çekti. Avukatların Öcalan’la önceki gün görüştüğünü ve yarın açıklama yapacakları bilgisini verdiklerini belirten Temelli, “AA’nın bu tür haberlerine alışığız. Yarın avukatların açıklamalarından sonra biz de açıklama yapacağız. Ama aldığım bilgi şu ana kadarki açıklamalarıyla aynı yönde olduğu yönünde” dedi.

Temelli, Öcalan’ın seçimlerde ‘tarafsızlık’ çağrısı yaptığının doğrulanması halinde, parti olarak tutumlarının değişip değişmeyeceği yönündeki soru üzerine, “Avukatların açıklamasını görmemiz lazım, onu görene kadar kimse gerçeği bilemez. AA ile benzer yönde gelir mi, gelmez mi bilmiyorum. Ama halk kararını zaten 1 hafta önce verdi. Sayın Öcalan, son derece titiz davranan bir insandır, siyasi süreçleri de çok iyi değerlendirir” diye konuştu.