HDP'den kritik karar: İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 7 büyükşehirde aday göstermeyecek

HDP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara’nın da aralarında olduğu 7 büyükşehirde aday göstermeyeceği belirtildi.

HDP'den kritik karar: İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 7 büyükşehirde aday göstermeyecek

HDP’nin hafta sonu gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, yerel seçimlerde batı illerine dair izleyecekleri strateji gereği büyükşehirlerde aday göstermeme kararı aldığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, toplantılarda alınan kararlar gereği, Antep, Urfa, Adana ile birlikte Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplamda yedi büyükşehirde aday gösterilmeyecek.

HDP, aday göstermediği büyükşehirlerin birçok ilçesinde kendi adayını çıkaracak. Mersin’in Akdeniz ilçesi ve İstanbul’un Şişli ilçesi gibi yerlerde aday gösterilecek.

Habere göre Ege Bölgesi için yürütülen tartışmalarda ise, Aydın, Muğla, Balıkesir, Manisa, olmak üzere, birçok ilde aday çıkarma eğiliminde. Partinin kararlaştırdığı konulara dair önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.

HDP’DEN RESMİ AÇIKLAMA

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, “HDP olarak demokrasi adına hak ve özgürlükler adına demokrasi, barış mücadelesinin güçlenmesi için kimi yerlerde fedakârlıklar yapma kararı aldık. Bu fedakarlığı şu, bu parti için değil Türkiye’deki demokrasi mücadelesi için yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.

Aday göstermeyecekleri illeri İstanbul, Adana ve İzmir olarak sıralayan Oluç “Bu 3 şehirde HDP kendi logosu ile belediye başkan adayı göstermeyecek. Demokrasi güçlerinin işaret ettiği adaylara oy verilmesi için çalışmaları sürdüreceğiz. Diğer illeri çalışmalar tamamlanınca açıklayacağız” dedi.