HDP'den Kılıçdaroğlu'na tepki

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklendi, "ÖSO'nun yıktığı Afrin'i, IŞİD'in karargah yaptığı İdlib'i hizmetle savunmak CHP'nin kendi laiklik ilkesine bile terstir." dedi.

HDP'den Kılıçdaroğlu'na tepki

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Suriye’de askeri harekata ‘evet’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Resme baktım. Afrin’e İdlib’e çok iyi hizmetler gidiyor” sözlerine tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında son siyasal gelişmeleri değerlendiren Buldan, AKP’nin Suriye politikalarına ilişkin konuşurken “Suriye halkları büyük bir yıkım ve acı yaşarken, AKP ise şehir planlarıyla bu acıdan para kazanmanın derdindedir. Mülteci şehri kuracaklarmış. Cumhurbaşkanının ifade ettiği şey budur. Kimin arazisine, kimin toprağına şehir kuruyorsunuz. O topraklar TÜRGEV’in midir? Bilal’in toprağı mıdır?” dedi.

“Çözüm süreci” dönemini hatırlatıp “Dolmabahçe Mutabakatı”na dikkat çeken Buldan, “Sayın Öcalan 2013’teki çözüm sürecinde ‘Bu sorunu içeride kendimiz çözmezsek ileride karşınıza uluslararası büyük bir sorun olarak çıkar’ diye uyarmıştı. Ama Hükümet bunu dikkate dikkate almadı. Çözüm masasını devirdi, İmralı’da tecridi başlattı. Öcalan, Kuzey Suriye için de demokratik çözüm ve barış projesi öneriyordu. Bu önerisi yaşam bulmasın diye tecrit başlattılar. Sonuç ne oldu? AKP iktidarı, izlediği güvenlikçi politikalarla Kürt sorununu uluslararası bir sorun haline getirdi. İşgal girişimiyle barış içerisindeki Kuzey Suriye’yi çatışmalı bölgeye çevirdi. Eğer İmralı’nın kapısını kapatmasalardı Moskova ile Washington arasında mekik dokuyor olmayacaklardı.” dedi.

“CHP’NİN LAİKLİK İLKESİNE TERS”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da tepki gösteren Buldan, “Tam da bu süreçte Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Resme baktım. Afrin’e İdlib’e çok iyi hizmetler gidiyor’ demektedir. Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu? ÖSO denen barbar tecavüz ordusunun Afrin’de yaptığı talanın resmini de gördünüz mü acaba Kürt halkı Afrin’de yaşadığı topraklardan sürüldü. Bu resmi gördünüz mü? Zeytinliklerine varıncaya kadar halka ait ne varsa bir bir talan edildi. Bu resmi gördünüz mü? Kürtçe tabelalar tek tek indirildi. Bunları da gördünüz mü?” ifadelerini kullandı.

“ÖSO’nun yıktığı Afrin’i, IŞİD’in karargah yaptığı İdlib’i hizmetle savunmak CHP’nin kendi laiklik ilkesine bile terstir.” diyen Buldan, “CHP tabanının bu gerçeği görmesi, yüzleşmesi ve yönetimden hesap sorması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum ve Sayın Kılıçdaroğlu’na da gerçekleri görmesi gerektiğini mutlaka hatırlatıyorum” ifadelerine yer verdi.