HDP'den Barzani'ye 'birlik' çağrısı

HDP IKBY yönetimine kayyıma karşı 'tutum alma ve birlik olma' çağrısı yaptı.

HDP'den Barzani'ye 'birlik' çağrısı

Diyarbakır’da İçişleri Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın görevden alınarak yerine kayyım atanmasına karşı HDP’li vekiller oturma eylemi yaptı.

Burada konuşan HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani’ye “Gelin birlikte irade olalım” diyerek çağrıda bulundu.

Güven konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“AKP-MHP iktidarı bu kayyumu açıklayamıyor. Çünkü gerçekten halkın iradesine darbedir. Biz de geçmişte belki yetersiz kaldığımız konular vardır ama bunun karşısında bugün her gün eylem her gün direniş diyeceğiz. Karşıdan bizi izleyenler şunu çok iyi bilsinler ki FETÖ’cülerin Kürt halkı üzerinde sürdürdüğü zulmün geldiği sonucu görüyoruz. Ya akıllarını başlarına alsınlar ya da bu direnişin altında kalacaklar. Bugün Türkiye Suriye gibi olamamışsa bu Kürt halkının sağduyusundan kaynaklıdır. Bundan sonra irademizi ortaya koyacağız. Bu kayyumların burada asla kalamayacağını ortaya koyacağız. Bu direnişi yükselteceğiz. En büyük desteği de biz yine Türkiye halklarından bekliyoruz. Sayın Barzani’den de tutum sahibi olmasını bekliyoruz. Geçmişte ne kadar acı yaşadıysak ittifak ve birlik sağlayamadığımızdan kaynaklıdır. Biz çağrı yapıyoruz; bu kirli politikalar karşısında tek bir irade olalım.”

7 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan basın açıklaması öncesi Dağkapı Meydanı’na doğru sloganlarla yürüyüşe geçen gruba polis  TOMA’larla saldırdı. Müdahale sırasında 7 kişi gözaltına alındı.