HDP'den Bakan Gül'e 'Öcalan' çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme kararına ilişkin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e seslendi. Temelli, "Önemli bir adım attınız bunu tamamlama zamanı gelmiştir. Bu açlık grevi ve ölüm oruçlarının sonlanması için gerekli düzenlemeyi yapın, üzerinize düşeni yapın" dedi.

HDP'den Bakan Gül'e 'Öcalan' çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Temelli’nin sözlerinde öne çıkanları cezaevlerindeki açlık grevleri ve ölüm oruçları konusu oluşturdu.

Urfa Halfeti’de yaşanan çatışmanın ardından kent genelinde başlatılan geniş kapsamları polis operasyonlarına ve ortaya çıkan görüntülere ilişkin konuşan Temelli, “İşkenceciler yine hortladı. 90’ların sahnelerini bir kez daha bu ülke yaşıyor. Ters kelepçe ile yere yatırılmış görüntüler sosyal medyaya düştü. Şanlıurfa’da bir operasyon gerçekleştiriliyor, oradaki halka işkence ediliyor. İşe giden insanların araçları taranıyor. Türkiye siyasetinin değişmez siyaseti ‘Kürt’e zulüm’ değişmiyor.” dedi.

“6.5 aydır Leyla Güven açlık grevinde. Bu kahrolası sessizliği yıkmak için haykırıyor. Tüm dünyayı duyarlı olmaya davet ediyor. Cezaevlerinde 300’den fazla tutsak açlık grevinin 158. gününde. Sabahat Tuncel, açlık grevinin 166. gününde. Van vekillerimiz açlık grevinin 75. gününde. İstiyorum ki buradan bugün açlık grevinde olan 300 tutsağın da ismini sayayım istiyorum. Bugün cezaevlerinde açlık grevinde olanların sayısı 3 bine yaklaşmaktadır.” diyen Temelli, “Ölüm orucunda 30 kişi var. Çok ciddi sağlık sorunları yaşıyorlar. Bu insanların yardımına koşmak yerine cezaevleri bu insanlara baskı uyguluyor, almaları gereken sıvıları engelliyor, böyle bir faşist anlayışla karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı’na da seslenen Temelli, Abdullah Öcalan’la avukatlarının görüşmesine izin verilmesine ilişkin “Önemli bir adım attınız bunu tamamlama zamanı gelmiştir.” derken, “Bu açlık grevi ve ölüm oruçlarının sonlanması için gerekli düzenlemeyi yapın, üzerinize düşeni yapın.” çağrısında bulundu.