HDP'den 'aileler kışkırtılıyor' açıklaması

HDP "çocuklarının HDP tarafından dağa götürüldüğü" iddiasıyla HDP binası önünde eylem yapan ailelere ilişkin açıklamada bulundu.

HDP'den 'aileler kışkırtılıyor' açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), çocukları eve gelmeyen ailelerin HDP Diyarbakır il binalarının önünde yaptıkları eylemlere dair yazılı açıklama yayımladı.

“İktidar-Emniyet işbirliği ile aileler kışkırtılıyor” başlıklı açıklamada, HDP’li 3 büyükşehir belediyesine atanan kayyımların protesto edilmesini gölgelemek için ailelerin il binaları önüne gönderildiği öne sürülürken “AKP-MHP ittifakının hukuksuz ve mesnetsiz bu irade gaspının teşhir olduğu günlerde, iktidar ve medyası HDP’ye yönelik yeni bir karalama kampanyası başlattı. İktidarın hedefi, kayyımlara karşı büyüyen bu demokratik protestoları ve sivil itaatsizliği baltalamaktır” denildi.

Ailelerin HDP Diyarbakır il binası önüne gönderilmesini “yeni senaryo” olarak tanımlanan HDP açıklamasında “Yeni senaryonun adı, ‘çocukları eve gelmeyen aileleri partimizin kapısına yönlendirmek’tir. Anne ve babaların Diyarbakır’da partimizin önünde oturma eylemleri gerçekleştirmelerini sağlayarak, partimiz hakkında kara propaganda yapmaktır. Ailelerin Emniyet tarafından partimize yönlendirilmesi, iftira ve yalanlarla kayyıma karşı demokratik protestoların zamansal olarak örtüşmesi bir tesadüf değildir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamı şöyle:

“Önceki hafta bu suçlama ile partimizin önüne gönderilen bir ailenin çocuğu, ailevi nedenlerle evinden kaçtığını açıklamıştır. Yine bir başka aile, yaptığı açıklamada Emniyet tarafından çocuklarının Suriye’ye gönderildiğine dair bilgi verildiğini beyan etmiştir. Aynı aile basına verdiği bilgide, Emniyet’in kendilerini parti binamıza yönlendirdiğini söylemiştir. Bir kez daha söyleyelim ki, bu ailelerin çocuklarının akıbetini bizler değil Emniyet güçleri bilmektedir.

Hazırlanan plan gereği Anadolu Ajansı’nın kameraları önünde ve Emniyet güçlerinin gözetiminde partimizin camları kırdırılmıştır. Emniyet güçleri bu saldırıları engellememiş, suçu teşvik etmişlerdir. Bu iftiraların ve yalanların hedefi kayyıma karşı süren demokratik tepkilere gölge düşürmektir.

Defalarca söyledik, bir kez daha vurgulayalım ki, HDP, demokratik siyasetin merkezinde yer alır. Hiç bir zaman barış, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve adalet mücadelesinden vazgeçmemiştir. Ölüme karşı yaşam ve barış hakkını savunmuş, savaş ve çatışma politikalarının karşısında durmuştur. Bu siyasetimizden asla taviz vermedik, bundan sonra da taviz vermeyeceğiz. HDP, insanları yalnızca demokratik siyasete yönlendirmektedir.

Bu komployu, bu iftiraları kimlerin yaptığını biliyoruz. Yalanlar ve iftiralarla haklı ve meşru demokrasi mücadelemize gölge düşüremezsiniz.”