HDP'den açıklama: Tezkereye evet diyenler iktidarın ömrünü uzattı

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Meclis'te tezkereye evet diyen partilere tepki gösterdi, "iktidar bloğunun siyasi ömrünü uzatmaktan başka bir şey yapmamışlardır." dedi.

HDP'den açıklama: Tezkereye evet diyenler iktidarın ömrünü uzattı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, TSK’nın Suriye’ye yönelik harekatına ilişkin parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Temelli, yaptığı açıklamada savaşa derhal son verilmesini ve Suriye topraklarından çıkılmasını istedi.

“EMPERYALİST GÜÇ ABD”

“Kürtlerin kazanımlarını yok etmek isteyen AKP-MHP iktidar bloğu, bu devrimi boğmak için her türlü yola başvurmaktan geri durmuyor.” diyen Temelli “Rusya ve ABD gibi emperyalist güçlerin Rojava devriminin boğulmasına vize vermeleriyle, aynı güçlerin 21 yıl önce Sayın Öcalan’ın uluslararası bir komployla Türkiye’ye teslim edilmesi yönündeki destekler arasındaki kopmaz bağ şimdi çok daha iyi anlaşılıyor.” ifadelerini kullandı.

Temelli, “AKP-MHP iktidarı tarafından Kuzey ve Doğu Suriye’ye yapılan saldırı, bütün uluslararası anlaşmaları ihlal ederek dünyanın gözü önünde tek taraflı bir saldırıyla başlatılan savaş ve işgal girişimidir” dedi.

“İKTİDARIN ÖMRÜNÜ UZATTILAR”

Temelli şöyle devam etti:

“Tezkereye evet oyu vermekle, iktidarın ırkçı, militarist, yayılmacı ve işgalci politikalarına evet demiş, çok mustarip oldukları iktidar bloğunun siyasi ömrünü uzatmaktan başka bir şey yapmamışlardır. Bu tezkereye evet diyenler halkların vicdanında, çocukların masum geleceğinde ve tarihin beleğinde mahkûm olacaklardır. Özellikle bir kez daha sınır ötesi askeri operasyonların yolunu açan tezkereye evet oyu kullanan CHP merkezini “anayasaya aykırı ama evet”, “içimiz yana yana evet” gibi dönüp kendisini de vuran müzmin tutarsızlıktan bir an önce sıyrılmaya davet ediyoruz.”

3 MADDELİK ÇAĞRI

Temelli açıklamasının sonunda bir dizi çağrıda bulundu:

1) Başta Birleşmiş Milletler (BM) ile Avrupa ve Amerika demokratik kamuoyu olmak üzere bütün uluslararası kamuoyunu bu savaşı önleyecek adımları atmaya, girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.

2) Türkiye halklarını ve demokratik kamuoyunu savaşa karşı harekete geçmeye ve savaş karşıtı demokratik bir cepheyi oluşturmaya çağırıyoruz.

“Bu savaş demokratik kamuoyuna kurulmuş bir tuzaktır! Tüm haklılığımızla, dünyanın dört bir yanından yükselen itirazlara eklenerek, dayanışma ve mücadele ile bunun önüne geçmemiz mümkündür.”