HDP seçim ittifakını ilan etti

Diyarbakır'da yedi parti ve siyasi hareket 31 Mart seçimlerine HDP çatısı altında 'ittifak'la gideceğini açıkladı.

HDP seçim ittifakını ilan etti

Diyarbakır’da yedi parti ve siyasi hareket 31 Mart seçimlerine ‘ittifak’la gidecek. Partiler seçime HDP çatısı altında giriyor.

Buna göre ittifaka katılan, Kürdistan İslami Hareketi (AZADÎ), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Partîya Komunîsta Kurdistan (KKP), Platforma Demokrata Kurdistan (PDK), Partîya Demokrata Kurdistanê -Türkiye PDK-T seçime HDP çatısı altında girecek.

Gazete Duvar‘ın aktardığına göre, partiler adına Diyarbakır’da yapılan ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İmzası bulunan parti ve hareketlerimiz, Yerel Seçimlerde Kürdistani Seçim İttifakını oluşturduğunu ve seçimlere HDP çatısı altında katılacaklarını ilan eder. Halkımızın iradesini yeniden gasp etmede ısrar eden Cumhur İttifakı’nın, ‘Kürde kaybettir, kaybet’ formülüne karşı, ‘Kürdistani seçim ittifakı; halkımız kazansın, ittifakımız kazansın, biz Kürtler kazanalım’ formülüyle hareket eder, yerel seçimlerde daha etkin sonuçları almayı hedefler. Kürdistani Yerel Seçim ittifakıyla Kürdistan’daki sivil demokratik siyasetin yeniden canlanmasına katkıda bulunmak için daha fazla çaba harcayacağız. Ve önemlisi halkımızın ulusal değer ve kazanımlarına yönelik saldırıları, birlikte sivil demokratik zeminde göğüsleyeceğiz.”

Açıklamada, ittifakı genişletme arayışlarının da devam edeceği belirtilerek şöyle denildi:

“Yerel seçimlere ayrı katılmak isteyen Kürdistani partilerimizin kararlarını demokratik bir hak olarak görüp iradelerine saygı duyduğumuzu, bununla birlikte yukarıda özetlediğimiz özgün koşullar nedeniyle tüm partilerimizin 31 Mart seçimlerinde tek bir seçim ittifakı altında seçimlere katılmalarının tarihi öneminden hareketle son ana kadar diğer partilerimizle de ittifak arayış ve çağrımızı sürdüreceğiz. Türkiye’de HDP’nin en geniş demokrasi güçleriyle yerel seçim ittifakı kurmasını çok önemsediğimizi ifade etmek istiyoruz.”