HDP Öcalan'ın mektubu sonrası kararını açıkladı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Öcalan'ın seçimlere ilişkin mektubu sonrası 'İstanbul seçimlerine yönelik stratejilerinde bir değişiklik olmadığını' belirtti.

HDP Öcalan'ın mektubu sonrası kararını açıkladı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı son görüşmede ilettiği “HDP’de vücut bulan Demokratik İttifak anlayışı, güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır” mesajını değerlendirerek partilerinin 23 Haziran tutumunu açıkladı.

9 maddeden oluşan yazılı açıklamada Öcalan’ın mektubu için “Sayın Öcalan’ın yaptığı açıklama geniş siyasal perspektifi son derece nettir ve “üçüncü yol sizsiniz” demiştir. HDP’nin ‘üçüncü yol’ diye ifade ettiği demokrasi yoludur, barış yoludur. Bütün toplumsal kesimlerin demokrasi ortak paydasında buluşması yoludur.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada “Bugüne kadar HDP olarak izlediğimiz politik strateji ve taktiklerle, güç kazandıkça oligarşik bir karaktere bürünen AKP iktidarını zayıflatarak demokratik değerlere dönmesine sağlamaya çalışmaktadır” denilirken “Stratejimiz aynı zamanda toplumsal muhalif tüm güçleri de başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye’nin tüm sorunlarına karşı demokratik duyarlılığa çekmeyi amaçlamaktadır. Bu bakımdan Sayın Öcalan’ın açıklaması ile HDP’nin şimdiye kadar yürüttüğü siyaset birbiri ile örtüşmektedir. Sayın Öcalan da, HDP de demokratik siyaset tarzında ısrarcıdır ve Türkiye’nin siyasi ve toplumsal sorunlarının çözümünü güncel bir gelişme olan sadece İstanbul seçimlerine indirgenmeyecek tarzda ele alınmasını önermektedir.” ifadeleri kullanıldı.

“Sayın Öcalan’ın ürettiği Üçüncü Yol Stratejisinde ve çağrısında da belirtildiği gibi HDP, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki kutuplaşma siyasetinde taraf değildir” denilen açıklamada “İki tarihsel blok arasında taraf olmamaya ve Üçüncü Yol stratejisini kararlı ve ısrarlı bir şekilde sürdürmeye dayalı olarak HDP’nin İstanbul seçimlerine yönelik seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu değildir” vurgusu yapıldı.