HDP: Kayyum darbesi İstanbul ve Ankara'ya kadar genişleyecek

HDP sözcüsü Günay Kubilay, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine dönük yapılan kayyum atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP: Kayyum darbesi İstanbul ve Ankara'ya kadar genişleyecek

HDP Sözcüsü Günay Kubilay açıklamalarda bulundu. Kubilay, “Eğer bu tehdit zamanında önlemez, saldırı zamanında püskürtülemezse İstanbul, Ankara belediyelerini de kapsayacak şekilde genişleyeceğine kimsenin kuşkusu olmamalıdır” dedi.

HDP sözcüsünün açıklamaları şu şekilde:

“Bu üç büyükşehire yönelik yapılan bu siyasi darbe bugün Türkiye’de kayyum, darbe ve zorbalık aynı zamanda bu iktidarın hakim yönetme biçimi ve temel siyaset felsefesi haline gelmiştir. Demokratik yollardan elde edemediklerini hukuk dışı yollardan elde etmek istiyorlar. İşte bu nedenle Kayyum Darbesi sadece Kürt illerini değil, Batı’yı da doğrudan ve dolaysız bir biçimde tehdit ediyor. Eğer bu tehdit zamanında önlemez, saldırı zamanında püskürtülemezse İstanbul, Ankara belediyelerini de kapsayacak şekilde genişleyeceğine kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

İktidarın yalanlarına inanmayınız, iftiralarına itibar etmeyiniz. Türkiye’deki bütün halkların eşit yurttaşlık temelinde bir arada yaşamasının önünde bu iktidardan ve onun ırkçı zihniyetinden başka bir engel yoktur. Türkiye halklarının kaderi ortaktır. “Devlet kimdur, yaylamı istiyorum” diyen Havva Ana’nın kaderiyle “Hırsızsınız, oyumu istiyorum” diyen Kürt anasının kaderi ortaktır. Nasıl ki, Kaz Dağlarıyla Hasankeyf’in kaderi ortaksa Diyarbakır, Van, Mardin belediyesinin kaderiyle Ankara, İstanbul, İzmir belediyesinin kaderi de ortaktır.

Bilinmeli ki, darbeyle gasp edilen Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerini özgürleştirme mücadelesiyle, darbe tehdidi altındaki İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya belediyelerini savunma mücadelesi birleştiği, aynı kanala aktığı zaman darbeleri ve zorbaları tarihin çöplüğüne göndermek mümkün olabilir.”