'HDP' istifaları: Devam ederse AKP Meclis çoğunluğunu ele geçirecek...

Yandaş Yeni Şafak yazarı, Manisa Milletvekili Tamer Akkal örneğindeki gibi 'İyi Parti'den AKP'ye geçişlerin 8'i bulması durumunda iktidarın Meclis'te tek başına çoğunluk elde edebileceğini belirtti.

'HDP' istifaları: Devam ederse AKP Meclis çoğunluğunu ele geçirecek...

AKP’ye yakın Yeni Şafak’ın yazarı Mehmet Acet, Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın ‘İyi Parti’den istifa edip AKP’ye geçişini yorumlarken, Akkal örneklerinin yeterli sayıyı bulması durumunda AKP’nin Meclis’te tek başına çoğunluğu elde edebileceğini yazdı.

Acet, “Akkal’ın söylediği gibi HDP ittifakından rahatsızlık duyan başka vekiller de böyle bir yola girerse, bu sayı 7’yi 8’i bulursa, bu, Ak Parti’nin tek başına Meclis çoğunluğunu elde edebilmesi anlamına da gelecek” dedi.

Acet’in bugünkü yazısında o bölüm şöyle:

Ak Parti yönetiminden bir ismin ifadesinden yola çıkarak yazalım:

“İyi Parti bir kimlik partisi değil, daha çok ‘Tepkili seçmeni’ kendisine çekerek siyasi alanda vücut bulabilmiş bir hareket.”

Belirgin bir ideolojiyi, ortak değer ve ilkelerini oluşturamamış bir siyasi partide tutunmak her daim kolay bir iş değildir.

Tamer Akkal’ın Ak Parti’ye geçmesiyle değerli hale gelen bir başka soru daha karşımıza çıkıyor:

Acaba bu türden milletvekili geçişleri önümüzdeki dönemde de devam eder mi?

Akkal’ın söylediği gibi HDP ittifakından rahatsızlık duyan başka vekiller de böyle bir yola girerse, bu sayı 7’yi 8’i bulursa, bu, Ak Parti’nin tek başına Meclis çoğunluğunu elde edebilmesi anlamına da gelecek.

O yüzden bu soru değerli hale geliyor.”