HDP: İl binamızın önünde oturan anneleri Meclis'e davet ediyoruz

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan anneleri Meclis’e davet etti.

HDP: İl binamızın önünde oturan anneleri Meclis'e davet ediyoruz

HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay,  partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Kubilay, Diyarbakır’ın Kulp İlçesinde düzenlenen ve 7 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan saldırıyı “kınadıklarını” belirtirken, saldırının bir an önce etkin biçimde soruşturulması için gerekli adımların atılması ve sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ettiklerini kaydetti.

Saldırı sonrası HDP’ye yapılan gözaltılara dikkat çeken Kubilay, bu gözaltıların ciddi bir soruşturma yapmak yerine yeni bir algı operasyonu oluşturmanın hedeflendiğini söyledi.

“ANNELERİN TALEBİ SON DERECE HAKLI”

“3 Eylül’den itibaren Diyarbakır İl binamız önündeki annelerin talebi son derece haklı bir taleptir.” diyen Kubilay, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim de talebimiz hiç kimsenin tırnağı dahi kanamadan toplumsal barışın sağlanarak bütün gençlerin evlerine sağ salim geri dönmeleridir. Bizim bu konudaki duruşumuz nettir. Biz bütün gençleri güven içinde evlerine dönsün ve toplumsal barış sağlansın diye uğraşıyoruz. Peki AKP-MHP Koalisyonu ne diyor, saray ne diyor. Barış mı diyorlar gençler sağ salim dönsün mü diyorlar? Tabii ki hayır. Savaş çığırtkanlığı yapmaya devam ediyor. Eğer çocuklar ailelerinden uzaksa, gencecik insanlar yaşamını yitiriyorsa bunun sorumlusu Kürt sorununu çözmeyenlerdir. HDP olarak çocuklarını arayan ve yanında olmak isteyen tüm ailelerin yanındayız. Ama sorunun asıl muhatabı devlet ve devleti yönetenlerdir.”

MECLİS’E DAVET ETTİ

“Biz AKP’nin annelere yaklaşımını Galatasaray Meydanı’ndan biliyoruz.”diyen Kubilay, “Açıkça Erdoğan’a çağrı yapıyoruz. Sayın Erdoğan önce Berfo Ana’ya verdiğiniz sözü tutun. Bu vesileyle İl binamızın önünde oturan annelere de seslenmek istiyoruz. Biz anneleri Meclis’e davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.